Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η ΕΟΚ στηρίζει την «Κιβωτό του κόσμου»

Η ΕΟΚ στηρίζει την «Κιβωτό του κόσμου»

ΕΟΚ μπάσκετ

Η ΕΟΚ συμμετείχε σε ραδιομαραθώνιο που διοργανώθηκε για τη στήριξη της «Κιβωτού του Κόσμου» και του Πατέρα Αντώνιου που βοηθούν απροστάτευτα παιδιά, μητέρες και οικογένειες σε ανάγκη.

Ειδικότερα, η ΕΟΚ προσέφερε συμβολικά δέκα μπάλες καθώς η Κιβωτός έχει ιδιαίτερη σύνδεση με το μπάσκετ, εφαρμόζοντας τις αρχές και τις αξίες του αθλήματος για κοινωνικούς σκοπούς.

Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Ασημάκοπουλος: «Το μπάσκετ αποτελεί ξεκάθαρα κοινωνικό άθλημα και πρέπει να επιστρέφουμε αξία στην κοινωνία με κάθε τρόπο. Εκτός από τα αγωνιστικά ζητήματα, πρέπει να εστιάζουμε στο πως θα παρακινήσουμε όλους τους κρίκους της κοινωνίας να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης όπως η συγκεκριμένη. Η Κιβωτός του Κόσμου δείχνει στην πράξη πως μπορεί να γίνει αυτό και πρέπει όλοι να είμαστε συμπαραστάτες στον αγώνα του Πάτερ Αντώνιου».

Οι απαρχές της Κιβωτού είναι συνυφασμένες με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το Μπάσκετ. Ο Πατέρας Αντώνιος αξιοποίησε ως μέσον προσέγγισης των παιδιών το μπάσκετ, μιας και ο ίδιος από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε μ’ αυτό. Τα παιδιά είχαν ανάγκη να ανήκουν κάπου, μιας και τα περισσότερα ήταν αναγκασμένα από τη συνθήκες της ζωής να ζουν παραμελημένα χωρίς σκοπό και νόημα στη ζωή τους. Έτσι με την ένταξή τους στην ομάδα απέκτησαν ένα σκοπό, να αγωνίζονται για τη νίκη. Μ’ αυτό τον τρόπο ο Πατέρας Αντώνιος γνώρισε τα παιδιά και του δόθηκε η δυνατότητα να ανοίξει τους ορίζοντές τους, να αποκτήσει η ζωή τους νόημα και να τους δείξει την άλλη πλευρά της ζωής. Την πλευρά της ελπίδας, της αγάπης, της υπομονής, της φροντίδας και της αξιοπρέπειας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Αναβολές και αλλαγές στα πρωταθλήματα

Αναβλήθηκε το Ιωάννινα – Ανόρθωσις Βόλου. Η Ελληνική Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης με ανακοίν…