Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωλίγκα: Αναθεωρεί το πρωτόκολλο κορωνοϊού – Τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα

Ευρωλίγκα: Αναθεωρεί το πρωτόκολλο κορωνοϊού – Τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα

Euroleague

Η έκρηξη κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη έχει φέρει αναστάτωση σε όλο τον αθλητισμό. Οπότε και η Ευρωλίγκα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, ειδικά από τη στιγμή που έχει τόσες αναβολές αγώνων. Έτσι, προτίθεται να κάνει αναθεώρηση του πρωτοκόλλου κορωνοϊού, σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα.

Στο τραπέζι μπορεί να πέσει ακόμη και η παύση της διοργάνωσης για 2-3 εβδομάδες, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, καθώς διαπιστώθηκε πως υπήρχαν κρούσματα σε ομάδες που είχαν τεθεί αντιμέτωπες τις τελευταίες αγωνιστικές. Γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στο καλεντάρι, ειδικότερα σε μια χρονιά που περιλαμβάνει προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ευρωμπάσκετ τον Σεπτέμβριο.

Φυσικά υπό συζήτηση είναι και το αν θα παραμείνει το όριο των οκτώ διαθέσιμων παικτών για να μην αναβάλλεται ένα παιχνίδι. Αρκετές ομάδες θεωρούν πως όταν υποχρεώνονται να κατεβαίνουν στους αγώνες με τόσες απουσίες και καλύπτοντας τα κενά ακόμη και με εφήβους αλλοιώνεται ο ανταγωνισμός και τελικά η βαθμολογία της Ευρωλίγκας.

Ένα ακόμη ζήτημα που θα τεθεί είναι να υιοθετηθεί το μοντέλο του ΝΒΑ για λιγότερες μέρες καραντίνας, 5 ή 6 για ασυμπτωματικούς. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, μπορεί να συναντήσει ως εμπόδιο τις κυβερνητικές αποφάσεις σε κάποιες χώρες, όπου παραμένει το πλαφόν των 10-14 ημερών και στις οποίες δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν ορισμένοι που νόσησαν αλλά βγήκαν από την απομόνωση.

Με το υπάρχον πρωτόκολλο προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξουν αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ διαθέσιμοι παίκτες, αλλά κανένας αγώνας δεν μπορεί να αναβληθεί πάνω από τρεις φορές και όσες ομάδες ξεπερνούν το όριο και δεν βρίσκουν διαθέσιμη ημερομηνία, θα χάνουν το ματς με 20-0 με δική τους υπαιτιότητα. Επίσης, προβλέπεται ήττα με 20-0 για τις ομάδες που δεν θα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πρώτο παράπτωμα και αποβολή τους από τη διοργάνωση στο επόμενο.

Σημειώνεται πως κανένας αναβληθείς αγώνας δεν θα μπορεί να διεξαχθεί μετά τις 14 Απριλίου (τέλος κανονικής περιόδου) στην Ευρωλίγκα ή μετά τις 6 Μαΐου που αρχίζουν τα playoffs. Μάλιστα, προβλέπεται και δυνατότητα διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερη έδρα, εφόσον παραστεί ανάγκη λόγω της πανδημίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: «Ηφαίστειο» το ΟΑΚΑ με την Μακάμπι

Sold out τα ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του …