Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Το πανόραμα της πρώτης μέρας της 13ης αγωνιστικής

Euroleague: Το πανόραμα της πρώτης μέρας της 13ης αγωνιστικής

ΤΣΣΚΑ Euroleague

Πέντε αναμετρήσεις διεξήχθησαν την Πέμπτη 2/12 για την πρώτη μέρα της 13ης αγωνιστικής της Euroleague. Εκεί, ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στη Μόσχα, χάνοντας εύκολα με 97-77. Οι Μοσχοβίτες του Δημήτρη Ιτούδημε είχαν ως πρωταγωνιστές τους Σβέντ, Αντόνοφ και Κλάιμπερν. Ακόμα, κοντά στο νταμπλ-νταμπλ βρέθηκε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να σημειώνει 9 πόντους, κυριαρχώντας στους αιθέρες με 13 ριμπάουντ.

Από την άλλη για τους ηττημένους, πρωταγωνιστής ήταν ο Οκάρο Γουάιτ με 19 πόντους. Ακόμα, ξεχώρισε ο Τζέρεμι Έβανς, που σκόραρε 15 πόντους, ενώ άλλους 14 πέτυχε ο Παπαγιάννης. Τέλος, πρώτο βράδυ που ο Μέικον σκόραρε κάτω από 10 πόντους. Ο άσος των «πρασίνων» σημείωσε μόλις τρεις πόντους, ενώ έδωσε 8 ασίστ.

Σε άλλα παιχνίδια, η Φενέρμπαχτσε, με πρωταγωνιστές τους Βέσελι και Γκούντουριτς νίκησε στο τέλος τη Μονακό με 96-86. Τα «όργια του Μάικ Τζέιμς δεν ήταν αρκετά προκειμένου να σταματήσουν τους Τούρκους. Στη συνέχεια η Ζαλγκίρις με πρωταγωνιστή τον Λεκαβίτσιους, νίκησε τη Μπασκόνια στο θρίλερ του Κάουνας.

Ακόμα, η Μπάγερν Μονάχου, με κυρίαρχους τους Ρούμπιτ και Λούσιτς, πήρε πολύτιμη νίκη με  73-65. Ένα σερί 9-0 προς το τέλος, έδωσε τη νίκη στους Γερμανούς, επί της Βιλερμπάν. Τέλος, στο μεγάλο ματς της ημέρας, η Ρεάλ, με καταπληκτικό Ερτέλ έκαμψε στο τέλος την αντίσταση της Μακάμπι.

Η 13η αγωνιστική της Euroleague συνεχίζεται την Παρασκευή 3/12. Εκεί ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ούνικς στο Καζάν, με τις δυο ομάδες να δείχνουν φορμαρισμένες μετά και τις τελευταίες νίκες τους.Το μεγάλο ματς της ημέρας ωστόσο, διεξάγεται στην Τουρκία, όπου η Εφές υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Αταμάν θέλει να καθιερωθεί για τα καλά στην 8αδα της διοργάνωσης, ενώ η ομάδα του Σάρας, θέλει να παραμείνει στη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της 13ης αγωνιστικής της Euroleague:

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 97-77

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 96-86

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπασκόνια 72-68

Μπάγερν Μονάχου – Βιλερμπάν 73-65

Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 72-70

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

18.00 Ούνικς Καζάν – Ολυμπιακός

19.30 Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα

20.00 Ζενίτ – Ερυθρός Αστέρας

21.00 Άλμπα Βερολίνου – Αρμάνι Μιλάνο

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

National League 1: Συνέχεια στα play off και play out

Η 2η αγωνιστική των play off και η 3η των play out στον Γ’ όμιλο της National League…