Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Η σύγκριση μεταξύ Μίροτιτς και Γιαμπουσέλε [pic]

Euroleague: Η σύγκριση μεταξύ Μίροτιτς και Γιαμπουσέλε [pic]

Euroleague

Από τα ματς της 14ης αγωνιστικής της Euroleague ξεχωρίζει το El Classico μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Οι Καταλανοί του Σάρας υποδέχονται τους Μαδριλένους του Λάσο σε ματς που θα διεξαχθεί στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Μάλιστα το παιχνίδι έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι δυο ομάδες είναι στην πρώτη θέση με 11 νίκες και 2 ήττες. Όποια νικήσει σήμερα την τιτανομαχία, θα απομείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της Euroleague.

Η διοργάνωση, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, επικεντρώνεται στη σύγκριση μεταξύ δυο παικτών -κλειδιών για τις δυο ομάδες. Συγκεκριμένα, η κόντρα μεταξύ Μίροτιτς και Γιαμπουσέλε, είναι εκείνη που μαγνιτίζει το ενδιαφέρον.

Απόσπασμα από τη σύγκριση που κάνει η Euroleague μεταξύ Μίροτιτς και Γιαμπουσέλε:

«Σε 13 γύρους αυτή τη σεζόν, ο Μίροτιτς είναι ο τρίτος καλύτερος σκόρερ της Euroleague, με μέσο όρο 16,5 πόντους ανά αγώνα. Έχει σκοράρει με διψήφιο αριθμό σε 12 από αυτά τα παιχνίδια, κάνοντας το 64,9% των σουτ δύο πόντων και ένα κορυφαίο στο πρωτάθλημα 53,1% στα μακρινά δίποντα. Ο Μίροτιτς έχει επίσης μέσο όρο 5,5 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 1,0 κλέψιμο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα με μέσο PIR 20,9.

Ο Γιαμπουσέλε είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ με 12,5 πόντους ανά αγώνα. Ήταν πολύ αποτελεσματικός στπ ζωγραφιστό, έχοντας λίγο κάτω από το 60% σε σουτ δύο πόντων, ενώ σημείωσε 35,9% έξω από την περίμετρο.

Ο Μίροτιτς έχει επίσης ένα πλεονέκτημα, με 1,0 περισσότερο ριμπάουντ από τον Γιαμπουσέλε, αλλά ο φόργουορντ της Ρεάλ συνεισφέρει περισσότερο από τον ομόλογό του της Μπαρτσελόνα στις ασίστ, και μόνο οκτώ παίκτες αυτή τη σεζόν έχουν περισσότερα κλεψίματα από τα 18 συνολικά του Γιαμπουσέλε.

Ο Mirotic και ο Yabusele έπαιξαν μεταξύ τους την περασμένη σεζόν, όταν η Μπαρτσελόνα και η ASVEL αναμετρήθηκαν δύο φορές, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο Μίροτιτς ξεπέρασε τον Γιαμπουσέλε, ωστόσο η ASVEL κέρδισε και τα δύο παιχνίδια.

Την πρώτη φορά που ήταν σε αντίθετες πλευρές, η ASVEL κέρδισε την Μπαρτσελόνα με 80-68 στην έδρα της με τον Yabusele να σκοράρει 7 πόντους σε βολές δύο πόντων 1 προς 7. Από την άλλη, ο Μίροτιτς πέτυχε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Όταν αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον στο Palau Blaugrana, τον τόπο του El Clásico της Παρασκευής (10/12), ο Yabusele σημείωσε μόλις 4 πόντους, σκοράροντας 2/5 δίποντα και 0/2 τρίποντα. Κατέβασε 8 ριμπάουντ για να πάει με ασίστ και μπλοκ. Ο Μίροτιτς είχε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, μαζί με ένα κλέψιμο και μια ασίστ, σε αυτόν τον αγώνα».

mirotic vs yabusele euroleaguemirotic vs yabusele h2h

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…