Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα: Πότε και ποια καταστήματα εξαιρούνται από τον περιορισμό του ωραρίου

Εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα: Πότε και ποια καταστήματα εξαιρούνται από τον περιορισμό του ωραρίου

μεσάνυχτα

Μέχρι τα μεσάνυχτα και ειδικά μόνο για σήμερα μέχρι τις 02.00 θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα της εστίασης. Εξαιρούνται τα take away και delivery, όπως αναφέρεται στα dnews.gr. 

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης ότι προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) δεν εμπίπτουν στον περιορισμό ωραρίου, αφού ο ως άνω περιορισμός αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους του καταστήματος και όχι την παρασκευή και παράδοση τροφίμων για την κατανάλωσή τους σε άλλους χώρους.

Υπενθυμίζεται οτι η διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν γενικά πλέον έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους, σε τραπέζια έξι ατόμων, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική.

Εξαίρεση αποτελεί η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς που τα καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις 2 το πρωί, αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, από σήμερα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:
Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τα μεσάνυχτα, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.
Εξαίρεση, ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα αποτελέσει η εστίαση και διασκέδαση, μένοντας ανοικτή έως τις 2 το πρωί.
Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, ενώ απαγορεύεται η μουσική.
Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς επίσης και για τους εργαζόμενους στην εστίαση.
Υπάρχει σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός στο 10% της χωρητικότητας με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.
Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…