Κεντρική Ειδήσεις Έρχονται νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο

Έρχονται νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο

αέριο

Νέες εκπτώσεις στο Φυσικό Αέριο για τον «κρύο» Δεκέμβριο αλλά και το πρώτο τρίμηνο του 2022, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέες εκπτώσεις στους λογαριασμούς Φυσιικού Αερίου που συνεχίζουν να τραβούν… την ανηφόρα προανήγγειλε σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για όλα τα νοικοκυριά αυξήθηκε δύο φορές από τον Σεπτέμβριο, όταν ανακοινώσαμε την ίδρυση του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. Από τα 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο σε 18 τον Οκτώβριο και σε 39 τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Το επίδομα θέρμανσης υπερδιπλασιάστηκε από 84 εκατ. ευρώ στα 174. Οι δικαιούχοι θα υπερβούν το ένα εκατομμύριο, αυξημένοι κατά 300.000 συγκριτικά με πέρυσι.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ήδη εξετάζει την αύξηση της έκπτωσης στο φυσικό αέριο για τους οικιακούς καταναλωτές για τον μήνα Δεκέμβριο, όπου οι καταναλώσεις είναι αυξημένες, ενώ ανάλογη πρόνοια θα ληφθεί και για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr μέσω του ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης θα χρηματοδοτήσουνε με 40 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία γραμμής ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ειδήσεις

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/5)

Τα φώτα στραμμένα στο Βερολίνο «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (24/5) με …