Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Μεταγραφές και τον Γενάρη! Επίσημα η δεύτερη μεταγραφική περίοδος

ΕΟΚ: Μεταγραφές και τον Γενάρη! Επίσημα η δεύτερη μεταγραφική περίοδος

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο για τη φετινή σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες των εθνικών πρωταθλημάτων μπορούν να προχωρήσουν σε… διορθωτικές και ενισχυτικές κινήσεις μέσα στον Ιανουάριο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η ΕΟΚ  σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκηρύσσει τη  δεύτερη μεταγραφική περίοδο για την σεζόν 2021-22 με τους κάτωθι όρους :

Η διάρκεια αυτής της μεταγραφικής περιόδου θα είναι από 10/12/21 έως 31/1/2022
Επιτρέπονται μόνο μεταγραφές με συγκατάθεση σωματείου, δηλαδή ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ
Κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει έως δύο (2) αθλήτριες και δύο (2) αθλητές άνω των 18 ετών και μία (1) αθλήτρια και έναν (1) αθλητή κάτω των δεκαοκτώ ετών.
Οι αθλητές που θα αποκτηθούν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον 2ο   γύρο του Πρωταθλήματος στο οποίο λαμβάνει μέρος η νέα τους ομάδα.
Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Η μεταγραφική περίοδος αυτή αφορά όλα τα σωματεία που αγωνίζονται στα Τοπικά και Εθνικά Πρωταθλήματα της ΕΟΚ, των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών.

ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ Κ.18 ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟ
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΩΣ και Β ΚΑΤΗΓ. 60    €
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 90    €
Α1 ΕΘΝ.ΚΑΤΗΓ.ΓΥΝΑΙΚΩΝ 450  €
Α2 ΕΘΝ.ΚΑΤΗΓ.ΓΥΝΑΙΚΩΝ 150  €
Α2 ΕΘΝ. ΚΑΤΗΓ. ΑΝΔΡΩΝ 450  €
Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 300  €
Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 150  €

Όλα τα χρήματα των μεταγραφών θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» GR5802602520000150200564422, ο οποίος αφορά αποκλειστικά την  ενίσχυση  ακαδημιών και ομάδων ακριτικών-νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Τα παράβολα της 2ης μεταγραφικής περιόδου είναι τριπλάσια από αυτά που θα ισχύουν την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Όσον αφορά στα Πρωταθλήματα των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών όπου διαφέρουν χρονικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής 1ου και 2ου γύρου από αυτές των μεταγραφών, το σωματείο που αποκτά αθλητή σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο θα έχει την ευθύνη της συμμετοχής του στον 2ο γύρο, σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής θα εφαρμόζονται αυτόματα οι πειθαρχικές  διατάξεις του κανονισμού της ΕΟΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 72-76: Κακή βραδιά κακή ήττα

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής αγωνισ…