Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Ακριβή (πανάκριβη) η εγκύκλιος των μεταγραφών

ΕΟΚ: Ακριβή (πανάκριβη) η εγκύκλιος των μεταγραφών

Άλλαξε η ΕΟΚ του Λιόλιου;

Ανάμεσα στις… καινοτομίες της νέας διοίκησης της ΕΟΚ, είναι κι η εγκύκλιος των μεταγραφών. Περί του πόσο καινοτόμα και πόσο δική τους ιδέα είναι, θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο μας. Υπάρχουν, όμως, κάποιες γκρίζες ζώνες, που θα θέλαμε να διευκρινιστούν. Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά να γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Σε αυτή την εγκύκλιο (μετεγγραφών περιόδου Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου), ανακοινώθηκε αύξηση του κόστους των παράβολων μετεγγραφών. Διόλου μικρή και διόλου ευκαταφρόνητη για τις μέρες που ζούμε. Εν ολίγοις, αν θέλεις να ενισχυθείς θα πληρώσεις φίλε. Και θα πληρώσεις αδρά. Βεβαίως, προεκλογικά η αντίληψη ήταν να σταματήσουν τα «χαράτσια».

Ο κ. Λιόλιος έκανε «σημαία» να σταματήσουν τα σωματεία να φορτώνονται βάρη. Πώς, αλήθεια, θα σταματήσουν να σηκώνουν φορτία τα φτωχά σωματεία, αν πληρώνουν αδρά τις μεταγραφές του χειμώνα; Με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται πλουσιότερος ο πλούσιος και φτωχότερος ο φτωχός; Δεν ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα; Δεν υπάρχει διάσταση ανάμεσα στις εξαγγελίες και στη διαχείριση;

Ο λογαριασμός αλληλεγγύης

Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα πάνε σε έναν λογαριασμό αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει (για την ώρα), θα δημιουργηθεί. Ωραίο ακούγεται. Λογαριασμός αλληλεγγύης. Πού όμως; Στον παλαιστινιακό λαό; Στους αντάρτες του Φαραμπούτο Μαρτί; Στο «Χαμόγελο του Παιδιού»; Στους πιτσιρικάδες, που αν τραυματιστούν επωμίζονται οι γονείς τους τα έξοδα ίασής τους;

Ποιον σκοπό θα εξυπηρετήσει ο «λογαριασμός αλληλεγγύης», ο οποίος εμφανίζεται στην εγκύκλιο των μεταγραφών; «Ενίσχυση ακαδημιών» λέει. Δηλαδή; Γιατί οι ακαδημίες θέλουν ενίσχυση, τη στιγμή που πληρώνουν οι γονείς; Θα είναι οριζόντια η ενίσχυση; Θα μοιραστούν σε όλους τα χρήματα, αναλογικά με τη δράση τους ή σε ορισμένους; Με ποια κριτήρια;

Θα υπάρξει πρόγραμμα «Χείλων», αντίστοιχο με αυτό της ΓΓΑ, ή θα αποφασίσει μια πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τρία άτομα; Όταν εξαγγέλλεις κάτι, πρέπει και να το εξηγείς. Διαφορετικά -καλοπροαίρετα ή μη- θα υπάρχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Θα υπάρχουν αμφιβολίες.

Το σημαντικότερο (για μένα): Ο «λογαριασμός αλληλεγγύης» είναι θεσμική στόχευση κι η εγκύκλιος διευκολύνει, ή έγινε για να καλυφθεί η επιλογή της οικονομικής αφαίμαξης των σωματείων; Επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφορά. Η διαδικασία έχει σημασία.

Αντί επιλόγου: Επειδή θέλουμε να αποδίδουμε ευθύνες και… τιμές, να σημειώσουμε ότι όταν γράψαμε το κείμενο «Χάνει η μάνα το παιδί», απευθυνθήκαμε και στην πλευρά Φασούλα, ζητώντας να κάνει πραγματική αντιπολίτευση. Το ψάξαμε και μια – δύο μέρες νωρίτερα, είχε αποσταλεί (με αριθμό πρωτοκόλλου) αντίστοιχο αίτημα για παροχή εξηγήσεων, κάτι που όταν γράφαμε το κείμενο δεν γνωρίζαμε. Ένας πόντος στην… αράχνη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…