Κεντρική Γυναίκες Διαβολεμένου: «Να πάρουν τα νεαρά κορίτσια την ομάδα στις πλάτες τους»

Διαβολεμένου: «Να πάρουν τα νεαρά κορίτσια την ομάδα στις πλάτες τους»

Παναθλητικός

Ο Παναθλητικός ρίσκαρε στην αρχή της σεζόν, όταν εμπιστεύτηκε νεαρά κορίτσια για να τον οδηγήσουν στην Α2 γυναικών. Φαίνεται όμως πως το ρίσκο του δικαιώνεται.

Βρίσκεται στην κορυφή του 4ου ομίλου του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών και θέλει να κάνει την ολική επαναφορά έχοντας για βασικές την 16χρονη Πηνελόπη Βασιλείου και η 14χρονη Φωτεινή Σύρπα. Αμφότερες έχουν «αρπάξει από τα μαλλιά» την ευκαιρία που τους έχει δώσει η προπονήτρια τους Βιβή Διαβολεμένου. Το «νέο αίμα» έχει πλέον το ρόλο του πρωταγωνιστή με την τεχνικό της ομάδας να έχει δικαιωθεί και με το παραπάνω για την επιλογή της.

«Έχουμε ένα πρότζεκτ μέσα από το οποίο θέλουμε τα κορίτσια από τις ομάδες κορασίδων και νεανίδων να έχουν χρόνο συμμετοχής στην γυναικεία ομάδα. Η Σύρπα κατέκτησε το πανελλήνιο κορασίδων και τη δεύτερη θέση σε αυτό των νεανίδων. Οι βασικές ψηλές της ομάδας μας είναι 14 και 16 ετών» τονίζει η Βιβή Διαβολεμένου.

Η εμπιστοσύνη στα νεαρά κορίτσια είναι δεδομένη και υπάρχει πλάνο για το μέλλον σε περίπτωση που έρθει η άνοδος στην Α1 Γυναικών. «Έχουμε πει ότι αν ανεβούμε στην Α1 θέλουμε να παίξουμε με τα κορίτσια που έχουν κατακτήσει τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Μπολιάζουμε τα νεαρά κορίτσια ώστε να πάρουν τις πλάτες τους την ομάδα».

Η 14χρονη μάλιστα Φωτεινή Σύρπα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τους Πάνθηρες Καβάλας «έγραψε» 16 πόντους και 14 ριμπάουντ και ήταν η κορυφαία του Παναθλητικού. Για την Βιβή Διαβολεμένου η απόδοσή της δεν ήταν έκπληξη. «Την βλέπω τόσο στις προπονήσεις όσο στα παιχνίδια και ξέρω τις δυνατότητές της. Δεν είναι μόνο ότι αγωνίζεται απλά στην Α2, αλλά βοηθά και την ομάδα της να πάρει τη νίκη. Θα πρέπει, ωστόσο, να συνεχίσει να δουλεύει και να έχει χαμηλά το κεφάλι. Όταν της είχαμε πει πριν λίγο καιρό ότι θα κατέβει με τη γυναικεία ομάδα δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ».

Η Βιβη Διαβολεμένου «βλέπει» κάτι από τον εαυτό της στα νεαρά κορίτσια. Η ίδια άλλωστε είχε κάνει ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία των γυναικών στα 13 της χρόνια. «Σε όλες τις αθλήτριες της ομάδας μας και φυσικά στα νεαρά κορίτσια βλέπω όρεξη για δουλειά, δύναμη, καρδιά κάτι το οποίο μας δίνει το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε».

Όσον αφορά στην άνοδο στην Α1 Γυναικών ήταν αρκετά λακωνική: «Πάμε βήμα βήμα. Έχουμε πάνω από ένα γύρο ακόμα στο πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε πάνω απ’ όλα να έχουμε την υγεία μας….».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αλλαγή ώρας στον 5ο τελικό

Στις 13:30 αντί για τις 15:00 θα διεξαχθεί την Κυριακή, ο 5ος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό…