Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Χωρίς μουσική το ρεβεγιόν, απαγορεύονται τα πάρτι -Όλα τα νέα μέτρα [vid]

Χωρίς μουσική το ρεβεγιόν, απαγορεύονται τα πάρτι -Όλα τα νέα μέτρα [vid]

Ρεβεγιόν Πλεύρης υγείας

Όπως γράφουν τα dikaiolotigika.gr, ρεβεγιόν μέχρι τις 2 το βράδυ στα καταστήματα και χωρίς μουσική ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ προανήγγειλε επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες λόγω της επιτυχίας του μέτρου.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι τα πάρτι στα μαγαζιά δεν θα μπορέσουν να… υποκατασταθούν από «ερασιτεχνικές διοργανώσεις» και έτσι απαγορεύονται τα πάρτι σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους.

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας ανέφερε τια το ρεβεγιόν και τα νέα μέτρα:

«Όπως είχαμε προαναγγείλει η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή να συγκληθεί λόγω της μετάλλαξης Όμικρον για να συζητήσουμε τη μεταφορά των μέτρων. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ότι στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως με μετάλλαξη Δέλτα. Παράλληλα στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον η κυρίαρχη. Τα κρούσματα που θα δούμε και σήμερα δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί. Πρέπει το ΕΣΥ να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα να μας παραχωρήσει προσωπικό και κλίνες. Οι νοσηλείες από την Όμικρον είναι λιγότερες και δεν φτάνουν στις ίδιες ημέρες.

Παράλληλα η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί το εμβόλιο καλύπτει τους πολίτες από τη μετάλλαξη Όμικρον και πρέπει να σταματήσουν οι ψευδείς περί του αντιθέτου ειδήσεις. Το ότι έχουμε ηπιότερη νόσηση έχει να κάνει με την εμβολιαστική κάλυψη που έχει ανέβει κατά 10%. Στην αναμνηστική δόση είμαστε άνω του 75%. Στις ευάλωτες ομάδες το ποσοστό υπερβαίνει το 90% είτε να έχουν προγραμματίσει είτε να έχουν κάνει. Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο και της υποχρεωτικότητας καθώς επίσης και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά με τα πλήρη δικαιώματα των εμβολιασμένων.

Με τη δεδομένη και αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν 3/1 θα εφαρμοστούν από αύριο:

Στην Εστίαση το ωράριο μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο με καθήμενους σε τρααπέζια έξι ατόμων. Απαγορεύεται η μουσική. Το Ρεβεγιόν θα ισχύει ωράριο μέχρι τις 2 αλλά και πάλι χωρίς μουσική.

Τα υπόλοιπα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου και τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη:

  • Λειτουργία καταστημάτων χωρίς όρθιους και με όριο έξι ατόμων στα τραπέζια, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Γήπεδα με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Με προειδοποίηση για κλείσιμό τους αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα.
  • Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR 48 ωρών, στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι συμπολίτες που πλήττονται από Όμικρον είναι κυρίως νεότερων ηλικιών. Κυρίως νοσούν ασυμπτωματικά. Οποιοσδήποτε έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας. Τα τραπέζια τα οικογενειακά, πρέπει να γίνονται τεστ.

Όσοι αισθάνονται πως έχουν βρεθεί με κρούσματα, να δείξουν ότι αγαπούν τους δικούς τους, χωρίς να τους δουν. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και οποιοδ΄ήποτε πάρτι σε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο.

Αν εφαρμοστούν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επανέλθουμε στην κανονική μας ζωή. Θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το ΕΣΥ σε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών και με όλες τις ενέργειες να ξέρουν οι πολίτες ότι θα έχουν τη στήριξη και θα έχουμε τη δυνατότητα να ατενίσουμε το μέλλον».

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού

Ενός λεπτού σιγή για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία θα τηρηθεί σε όλες της αναμετρήσεις. Η…