Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Χαμός με τις μάσκες ΚΝ95, εξαφανίστηκαν από τα φαρμακεία

Χαμός με τις μάσκες ΚΝ95, εξαφανίστηκαν από τα φαρμακεία

μάσκας Πλεύρης μέτρα Πρασσάς

Πολλά είναι τα φαρμακεία που από το πρωί «ξέμειναν» από μάσκες ΚΝ95, τις μάσκες δηλαδή αυξημένης προστασίας, κι αυτό καθώς από σήμερα τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα που θέλουν τέτοια μάσκα σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Δεν ήταν έτοιμη η εφοδιαστική αλυσίδα έτοιμη για αυτό που έγινε και σε πάρα πολλά φαρμακεία καταγράφονται ελλείψεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μικρό απόθεμα και καλύπτουμε τη ζήτηση» εξήγησε στην ΕΡΤ ο φαρμακοποιός, Κώστας Κακονίκος.

Ο ίδιος αρνήθηκε πως οι τιμές των μασκών έχουν αυξηθεί, απαντώντας πως «Δεν έχουν αυξήσει οι προμηθευτές τις τιμές. Ίσως επειδή εξαντλούνται οι πιο οικονομικές, να έχουν μείνει στην αγορά οι πιο ακριβές. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει καταγραφεί αύξηση των τιμών. Ανάλογα την προέλευση, αν θα είναι κινέζικη ή ευρωπαϊκή, ή την συσκευασία, μπορεί να είναι από 0,30 ευρώ μέχρι 0,80 ευρώ η μονάδα ή κατά μέσο όρο».

Αυξήθηκαν και οι τιμές
Κι όμως μια διαδικτυακή αναζήτηση στο skroutz.gr αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Έτσι συγκεκριμένη μάρκα που μέχρι χθες τα 10 τεμάχια πωλούνταν προς 2,1 ευρώ σήμερα έχουν φτάσει τα 3 ευρώ.

Πακέτο 25 τεμαχίων από τα 14 ευρώ ξεπέρασε τα 15 ενώ πακέτο άλλης μάρκας 100 τεμαχίων από 66 ευρώ που κόστιζε δύο μέρες νωρίτερα έφτασε τα 91 σήμερα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…