Κεντρική Basket League Άρης Άρης: Τρεις σερί νίκες μετά από σχεδόν τρία χρόνια

Άρης: Τρεις σερί νίκες μετά από σχεδόν τρία χρόνια

Άρης

Ο Άρης κυριάρχησε και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση επί του Περιστερίου. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη Stoiximan Basket League μετά από εκείνες επί του Προμηθέα εκτός και του Ηρακλή εντός έδρας. Είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια που οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης φτάνουν σε αυτό το σερί. Ήταν το διάστημα 5-19 Ιανουαρίου 2019 όταν επιβλήθηκε κατά σειρά του Ηφαίστου εντός (65-54), του Ρεθύμνου εκτός (74-76) και του Λαυρίου εντός έδρας (84-70).

Το σερί νικών του Άρη συνδυάστηκε και με σερί εντυπωσιακών εμφανίσεων από τον Τζέιμς Κέλι. Ο άσος της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, μετά το ντεμπούτο του κόντρα στο Λαύριο μετράει τρεις διαδοχικές εμφανίσεις με double-double. Μάλιστα έχει και στις τρεις αναμετρήσεις 20+ πόντους. Ο Τζέιμς Κέλι, σημείωσε 20π.+15ρ με τον Προμηθέα, 29π.+11ρ με τον Ηρακλή και 26π.+11ρ. Έτσι μέσα σε τέσσερα παιχνίδια έχει καταφέρει ήδη να φτάσει στην κορυφή της λίστας των double-double τον Ουσμάν Κρουμπάλι και τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Άρης που είχε ήδη την πρωτιά σε αυτήν την κατηγορία, διεύρυνε την απόσταση του από τις άλλες ομάδες. Οι Θεσσαλονικείς έχουν έξι αγωνιστικές παίκτη με double-double έναντι τεσσάρων του Προμηθέα και του Ολυμπιακού.

Ο Κέλι έκανε στατιστικά την καλύτερη εμφάνιση του, έχοντας ranking 36 μετά το 35 του προηγούμενου αγώνα με τον Ηρακλή. Έτσι, έμεινε μόλις έναν βαθμό μακριά από το ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League το οποίο μοιράζονται οι Βεζένκοφ, Δίπλαρος, Χάνλαν και Ντάγκλας.

Άρης: «50άρισε» τις νίκες ο Καστρίτης

*Ο Σακούρ Τζούστον εκτός των 10 πόντων, των τεσσάρων ριμπάουντ και των δύο κλεψιμάτων του, είχε πέντε ασίστ ενώ στις προηγούμενες επτά εμφανίσεις του είχε συνολικά τρεις.

 

*Για τον Γιάννη Καστρίτη αυτή ήταν η 50ή νίκη του σε 129 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Από αυτές οχτώ σημείωσε με τον Αρκαδικό, 10 με τα Τρίκαλα BC Aries, 15 με την Κύμη, επτά με τον Ηρακλή και 10 με τον Άρη.

 

*Οι 87 πόντοι που σημείωσε ο Άρης στην επίθεση, αποτελούν ρεκόρ των τελευταίων 17 εντός έδρας αγώνων του με το Περιστέρι Vitabiotics. Για να βρούμε μεγαλύτερη επίδοση θα πρέπει να γυρίσουμε στα πλέι οφ του 1997 όταν σημείωσε 88 πόντους στον δεύτερο προημιτελικό στον οποίο επικράτησε με 88-62 (Ορτίθ 22, Μπόνι 18 – Γκούροβιτς 16, Τσίτουμ 9).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…