Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Από τις 6 το πρωί σε ισχύ τα νέα μέτρα – Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Από τις 6 το πρωί σε ισχύ τα νέα μέτρα – Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Πλεύρη

Από αύριο Πέμπτη, στις 6 το πρωί, θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του dnews.gr. Στις 15:00 τελικά οι ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη.

Στις 13:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων. Στις 15:00 το μεσημέρι θα γίνουν τελικά οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, υπενθυμίζεται ότι η αρχική πληροφορία ήταν πώς να γίνουν στις 16:00.

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα θα γίνουν μέσω της ΕΡΤ, και χωρίς παρουσία δημοσιογράφων.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι «η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν.»

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα, ενώ για τα σχολεία σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί που θα αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Αν μας εγγυηθούν οι επιστήμονες ότι μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί το άνοιγμα τους», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Επιπλέον τα σενάρια θέλουν τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 9 το βράδυ. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι θα γιορτάσουμε σπίτια μας, κάτι που θυμίζει την περσινή χρονιά.

Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου
Τα μέτρα που αναμενόταν να ισχύσουν από τις 3 μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου, είχαν ως εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Υποχρεωτική στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση για ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.
Λειτουργία καταστημάτων χωρίς όρθιους και με όριο έξι ατόμων στα τραπέζια, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
Γήπεδα με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Με προειδοποίηση για κλείσιμό τους αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα.
Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR 48 ωρών, στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
Τηλεργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τηλεδιοίκηση: Η λειτουργία που θα μπορούσε να προλάβει την τραγωδία

Η Λειτουργία που θα γλιτωνε την τραγωδία στα Τέμπη. Το πώς λειτουργεί η τηλεδιοίκηση εξήγη…