Κεντρική Ειδήσεις Ανακοινώθηκαν τα μέτρα για εστίαση, διασκέδαση τηλεργασία και γήπεδα

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα για εστίαση, διασκέδαση τηλεργασία και γήπεδα

covid19q

Ξεκίνησε η ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας ο οποίος αναλύει τα μέτρα σε διασκέδαση, εστίαση και τηλεργασία μετά τις γιορτές.

Περαιτέρω μέτρα ανακοινώνονται αυτή τη στιγμή από τον Υπουργό Υγείας μετά την Πρωτοχρονιά, σε μία προσπάθεια να μπει «φρένο» στη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.

Οι λοιμωξιολόγοι, είχαν σήμερα μία μαραθώνια συνεδρίαση και εισηγήθηκαν τα νέα μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr τα νέα μέτρα αυτά έρχονται μετά την καταγραφή νέου ρεκόρ κρουσμάτων που καθιστά την ανάγκη για λήψη μέτρων περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα νέο μαύρο ρεκόρ με 9.284 νέα κρούσματα, 66 θανάτους και 629 οι διασωληνωμένους.

Η πανδημία βρίσκεται σε ισχυρό βαθμό ειδικά στην Αττική όπως δείχνουν τα κρούσματα γεγονός που προβλημάτισε τους ειδικούς σε συνδυασμό με τις εισαγωγές και τα εξιτήρια.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός ο λόγος που τα μέτρα θα ισχύσουν μετά τις γιορτές και όχι πριν είναι για να μην οδηγήσει τους πολίτες να εορτάσουν στα σπίτια γεγονός που θα οδηγούσε στην εκτόξευση των κρουσμάτων.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας. χαραλτηριστικά

Τα σενάρια μέτρων

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια από το πρωί με τα βασικά μέτρα να θεωρούνται τα εξής:

οι ειδικοί προτείνουν να κλείνουν τα καφέ, εστιατόρια και μπαρ στις 12 το βράδυ. Είσοδο θα συνεχίσουν να έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ενώ θα επιτρέπονται μόνο 6 καθήμενοι ανά τραπέζι. Πιθανότατα, η μουσική να μπαίνει στο…mute για μία ώρα, δηλαδή μεταξύ 11 – 12 μ.μ., μέχρι να κλείσουν.

Παράλληλα, εισήγηση των ειδικών είναι τα γήπεδα να λειτουργούν με πληρότητα 10%, μόνο για εμβολιασμένους και με πλαφόν θεατών τους 1000 ή τους 2000.

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση νοσοκομείων θα πρέπει να φορούν διπλές υφασμάτινες ή υψηλής προστασίας μάσκες. Επιπλέον, θα ανακοινωθεί και περιορισμός των επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία ενώ δεδομένη θεωρείται η παρέμβαση με μεγάλη αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας που μπορεί να φτάσει και το 50%.

Τέλος, θα μπει φρένο μέχρι νεωτέρας στις σχολικές εκδρομές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ειδήσεις

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…