Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ – Προμηθέας 81-77: ΑΕΚαρα

ΑΕΚ – Προμηθέας 81-77: ΑΕΚαρα

colom aek promitheas scaled

Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων έκανε κατάθεση ψυχής κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας και πήρε τη νίκη με 81-77. Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη, με τους κιτρινόμαυρους να παίρνουν τελικά το ροζ φύλλο αγώνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ανγκόλα.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 4-0, αλλά η απάντηση ήταν άμεση από την ΑΕΚ (5-4). Η Ένωση συνέχισε να έχει τα ηνία του σκορ και κατάφερε με καλή άμυνα να πάρει αέρα τεσσάρων πόντων (12-8). Η ομάδα της Πάτρας, όμως, δεν τα παράτησε και με δικό της σερί 5-0 έφερε τούμπα και πάλι το ματς (12-13). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, με τους γηπεδούχους να έχουν τα ηνία στο σκορ (25-22).

Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει (29-28). Η ΑΕΚ στα μέσα του δεκαλέπτου πάτησε γκάζι και με ένα μεγάλο σερί κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με εννιά πόντους (41-32). Ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Η Ένωση ήταν εκπληκτική στο πρώτο εικοσάλεπτο, σημείωσε συνολικά 51 πόντους και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ 52-43 υπέρ της.

AEK συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο παιχνίδι, αλλά ο Προμηθέας παρέμεινε ζωντανός. Η ομάδα της Πάτρας κατάφερε να βελτιώσει την άμυνα του και μπόρεσε να πλησιάσει στον έναν πόντο (64-63). Η Ένωση πάντως πήρε μεγάλη ανάσα με τρίποντο του Πετρόπουλου στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (67-64).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι μάχες στο παρκέ ήταν σώμα με σώμα. Οι παίκτες προσπαθούσαν για κάθε μπάλα, για κάθε κατοχή και το ντέρμπι κράταγε (73-71). Ο Φλιώνης πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο για την ΑΕΚ και έδωσε αέρα πέντε πόντων στην ΑΕΚ (79-74) δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. Ο Μάιλς στην αντίπερα όχθη απαντούσε με τον ίδιο τρόπο και έδωσε μεγάλες λύσεις με τα τρία μεγάλα τρίποντα, που σημείωσε (79-77).

Ο Κέντρικ Ρέι 32,8” πριν το τέλος σπατάλησε τον χρόνο, έκανε κακό σουτ στο τέλος του χρόνου και η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμα της. Ο Χάμερ 10,7” πριν το φινάλε εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Ανγκόλα και έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στους γηπεδούχους (81-77). Στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΚ πήρε τη σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 52-43, 67-64, 81-77

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…