Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο ΑΕΚ – Περιστέρι 90-77: Η πιο μάγκικη πρόκριση

ΑΕΚ – Περιστέρι 90-77: Η πιο μάγκικη πρόκριση

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αποδείχτηκε επτάψυχη. Αποφάσισε να κατέβει στο παιχνίδι με το Περιστέρι με μόλις οκτώ παίκτες. Κι όμως, έκανε την υπέρβαση, επικράτησε της ομάδας των δυτικών προαστίων με 90-77 και προκρίθηκε στο F4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τι κι αν την «χτύπησε» ο κορονοϊός αλύπητα; Τι κι αν δεν μπόρεσε να συμπληρώσει καν δωδεκάδα; Ο Στέφανος Δέδας και η οκταμελής παρέα του, έκαναν την υπέρβαση κόντρα στο Περιστέρι και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στο F4 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα γίνει στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ στα πρώτα λεπτά, με το Περιστέρι να είναι μπροστά με έξι πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-15). Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και με ένα επί μέρους σκορ 33-24, προσπέρασε μπροστά και προηγήθηκε με τρεις πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (48-45). Ιδιαίτερα στην δεύτερη περίοδο, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ηλεκτρισμένη και ο αγώνας διεκόπη σε ένα σημείο, αφού οι φίλαθλοι των γηπεδούχων είχαν κινηθεί απειλητικά πάνω από τον πάγκο του Περιστερίου.

Οι κιτρινόμαυροι επέβαλλαν τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, παρότι η ομάδα των δυτικών προαστίων μείωσε και στον ένα πόντο (51-50, 23′ λεπτό), με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τρεις πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (68-65). Η ΑΕΚ πάτησε το γκάζι στην τέταρτη περίοδο και με ένα επί μέρους σκορ 22-12, νίκησε το Περιστέρι με 90-77.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 48-45, 68-65, 90-77

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…