Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ιωνικός – ΠΑΟΚ: Τι λένε οι αριθμοί

Ιωνικός – ΠΑΟΚ: Τι λένε οι αριθμοί

Ιωνικός - ΠΑΟΚ

Στο κλειστό της Νίκαιας θα γίνει το Σάββατο ένα από τα δύο ματς με τα οποία θα ανοίξει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Basket League, που θα είναι η τελευταία για το 2021. Ο Ιωνικός θα δώσει το τρίτο του παιχνίδι σε επτά ημέρες μετά από εκείνα με το Περιστέρι Vitabiotics και τον Ηρακλή, υποδεχόμενος του ΠΑΟΚ Mateco που προέρχεται από την ευρεία νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη.

Ο Ιωνικός επιστρέφει για ένα ματς στο κλειστό του «Πλάτωνα» μετά από περίπου 40 ημέρες, αφού η τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε αυτό για το Πρωτάθλημα ήταν στις 13 Νοεμβρίου όταν ηττήθηκε από τον Προμηθέα (65-88). Ως γηπεδούχος έχει απολογισμό μιας νίκης (με τον Άρη) και δύο ηττών (από ΑΕΚ και Προμηθέα).

Ο ΠΑΟΚ Mateco είναι μία από τις δύο –η άλλη είναι η Λάρισα- ομάδες χωρίς εκτός έδρας επιτυχία. Ηττήθηκε κατά σειρά στις έδρες του Προμηθέα, του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα Oscar.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στην Αττική ήταν στο γήπεδο όπου θα αγωνιστεί το Σάββατο και πάλι απέναντι στον Ιωνικό, αφού επικράτησε στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι με 84-83 χάρη σε τρίποντο του Μάλκολμ Γκρίφιν στα 7’’ και παρότι οι Νικαιώτες ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 45-36. Για τον Δικέφαλο σε εκείνο το ματς είχαν ξεχωρίσει οι Ζερμέιν Λοβ (18π, 5ρ, 4κλ), Μάλκολμ Γκρίφιν (18π, 6ρ, 5ασ, 6κλ.) και Τζος Κάρτερ (18π, 3/3δ, 4/5τρ). Για τον Ιωνικό κορυφαίοι ήταν οι Τζέρεμι Χόλογουελ (16π, 10ρ.) και Νίκος Χουγκάζ (14π.).

Ήταν το τελευταίο από τα 24 παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων από καταβολής Α’ Εθνικής και από το 1975-76 όταν η ομάδα της Νίκαιας βρέθηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία. Στο αντίστοιχο παιχνίδι της προπερασμένης περιόδου, που ήταν και το πρώτο μετά την επάνοδο του Ιωνικού, οι Νικαιώτες επικράτησαν εύκολα με 83-66 (Μαυροκεφαλίδης 22π, 4/6β, 3/5δ, 4/7τρ, 7ρ, 9κ.φ., Χαραλαμπόπουλος 16, Τζαμάλ Τζόουνς 15π, 6ρ, 6ασ – Άνταμ Σμιθ 18, Άαρον Μπεστ 13).

ΣΥΝΟΛΟ
Α’ Εθνική (Από το 1975-76): Ιωνικός – ΠΑΟΚ Μateco 7-17
Stoiximan Basket League (Από το 2019-20): Ιωνικός – ΠΑΟΚ Μateco 1-3

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ
Α’ Εθνική (Από το 1975-76): Ιωνικός – ΠΑΟΚ Μateco 7-5
Stoiximan Basket League (Από το 2019-20): Ιωνικός – ΠΑΟΚ Μateco 1-1

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
1976-77 Ιωνικός – ΠΑΟΚ Μateco 87-69

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Ιωνικός

 

ΙΩΝΙΚΟΣ

ΡΕΚΟΡ

* Ο Γιάννης Αθηναίου θα πραγματοποιήσει τη 250ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League και θα γίνει ο 86ος που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό αγώνων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο διεθνής γκαρντ έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία με τον Πανιώνιο στις 25 Οκτωβρίου 2009, στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι Vitabiotics (81-70).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Μουσταφά Μουχαϊμίν έκανε τέσσερα κλεψίματα χθες κόντρα στον Ηρακλή και συνολικά 10 κλεψίματα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του ενώ δεν είχε ούτε ένα στα πρώτα τέσσερα.

* Ο Γιουτζίν Τζέρμαν είχε 13+ πόντους και στις εννιά εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League ενώ στις πέντε τελευταίες είχε 5+ εύστοχα δίποντα.

* Επτά σερί παιχνίδια με ένα εύστοχο τρίποντο συμπλήρωσε ο Γιώργος Γκιουζέλης.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Κατά 2,5 πόντους μειώνεται το αμυντικό παθητικό του Ιωνικού στη Νίκαια αφού εκεί δέχεται 78,7 πόντους έναντι των 81,2 που δέχεται μακριά από αυτήν.

– Σε γενικά γραμμές οι αριθμοί των έξι αγώνων του Ιωνικού εκτός έδρας είναι καλύτεροι των τριών εντός έδρας. Αυτό αποτυπώνεται στο ranking έχοντας +10,4 βαθμούς (76,7 έναντι 66,3).

ΠΑΟΚ MATECO

ΡΕΚΟΡ

* Ο Άρης Λυκογιάννης που πανηγύρισε το περασμένο Σάββατο την 100ή νίκη του στους πάγκους της Stoiximan Basket League, θα κοουτσάρει για 30ή φορά τον ΠΑΟΚ Mateco στο Πρωτάθλημα και θα γίνει ο 8ος προπονητής που θα το κάνει από το 1992-93.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς είχε 3+ ριμπάουντ και στις οχτώ εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ Mateco, φτάνοντας το συνολικό σερί του στους 11 αγώνες της Stoiximan Basket League.

* Στις τρεις πρώτες εμφανίσεις του με τον Δικέφαλο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 5+ ασίστ μετρώντας συνολικά 5/6 τρίποντα.

* Ο Μάρβιν Τζόουνς είχε στα επτά παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ Mateco στη Stoiximan Basket League 10+ πόντους, 5+ ριμπάουντ, 11+ ranking.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ O ΠΑΟΚ Mateco εκτελεί με 76,3% από τη γραμμή του φάουλ, έχοντας το τρίτο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές.

– Με μέσο όρο 7,8 επιθετικών ριμπάουντ, ο Δικέφαλος έχει τις λιγότερες δεύτερες ευκαιρίες από κάθε άλλη ομάδα της Stoiximan Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…