Κεντρική Β' Εθνική Β’ Εθνική: Τετ – α – τετ Νίκου και Κωστόπουλος ενόψει του ντέρμπι

Β’ Εθνική: Τετ – α – τετ Νίκου και Κωστόπουλος ενόψει του ντέρμπι

Β' Εθνική, Μπάσκετ

Η κυριακάτικη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΣ Ευκαρπίας και τον Αίαντα Ευόσμου για τη Β’ Εθνική, υπόσχεται σασπένς στους φίλους του αθλήματος, καθώς αμφότερες έχουν ξεκινήσει με θετικό απολογισμό στο πρωτάθλημα. Η Ευκαρπία του Χρήστου Νίκου και ο Αίας του Θωμά Κωστόπουλου έχουν 3 νίκες σε 4 αγώνες και ο μεταξύ τους αγώνας αναμένεται συναρπαστικός.

Οι δύο προπονητές μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την κυριακάτικη αναμέτρηση, αλλά και για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος. Ο “γηπεδούχος”, Χρήστος Νίκου που κλείνει έξι σερί χρόνια στον πάγκο της Ευκαρπίας και ο Θωμάς Κωστόπουλος, που ξεκίνησε το καλοκαίρι μια φιλόδοξη προσπάθεια στον Εύοσμο απαντούν σε τρεις ερωτήσεις…

–Ποια η γνώμη σας για το φετινό πρωταθλημα, το επιπέδο και ποιοι οι στόχοι της ομάδας σας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΥ: “Είναι πολυ ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα και θα υπάρξει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και για τις πάνω θέσεις, αλλά και για την ουρά, τον υποβιβασμό. Επίσης, υπάρχουν πολλές μεταβλητές πλέον πέρα των συνηθισμένων, όπως τα κρούσματα covid19 και το πόσο γρήγορα επανέρχονται οι αθλητές στο παρκέ, ή ακόμα και από αναβολές αγώνων και πόσο έτοιμες είναι οι ομάδες να παιίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Όλα αυτά διατηρούν μια ρευστή κατάσταση στην βαθμολογία ανά πάσα στιγμή. Ο δικός μας στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε Κυριακή, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Είτε είναι ψηλά στην βαθμολογία ή κάτω, παίζουμε με το ίδιο πάθος και σεβασμό για τον αντίπαλο και πάντα για να νικήσουμε. Κοιτάμε πάντα ένα παιχνίδι τη φορά”

“Στόχος μας η άνοδος”

ΘΩΜΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν τις υπόλοιπες. Μετά την οχτάμηνη αποχή λόγω της πανδημίας δεν υπάρχει σταθερότητα σε πολλούς παίκτες κι αυτό κάνει τις αναμετρήσεις πιο αμφίρροπες. Ο στόχος ήταν και είναι εξαρχής η άνοδος. Με τους τραυματισμούς που έχουμε δυσκόλεψε η κατάστασή μας, αλλά συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να βγούμε πρώτοι και να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, που γνωρίζουμε πόσο δύσκολος είναι, αλλά είναι και μια πρόκληση για όλους μας”.

-Πού πιστεύετε θα κριθεί η αναμετρηση της Κυριακής;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΥ: “Είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Εμείς προερχόμαστε από μεγάλη νίκη εκτός με τον Λεύκιππο και ο Αίαντας έκανε εκτός προγράμματος ήττα από τον Πανσερραϊκό, οπότε έρχονται με ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, θεωρώ ότι ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι το κύριο κριτήριο της νίκης, καθώς και ο έλεγχος των ριμπάουντ.

ΘΩΜΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Πάντα τα ντέρμπι είναι αγώνες χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Πιστεύω ότι ο αγώνας θα κριθεί στην επιβολή του ρυθμού, φυσικά και σε κομμάτια τακτικής, όπως βέβαια και το κατά πόσο θα μπορέσουν οι παίκτες να ανταποκριθούν στη δυσκολία του αγώνα εκατέρωθεν, πόσο εύστοχοι θα είναι και συγκεντρωμένοι μέχρι τέλους”.

“Ο κόσμος φοβάται να έρθει στο γήπεδο παρόλο που τηρούνται τα μέτρα”

-Πόση ανταπόκριση έχει η προσπάθεια της ομάδας σας από τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής σας
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΥ: “Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για όλους, υπάρχει κόσμος που φοβάται να έρθει στο γήπεδο, παρόλο που τηρούνται όλα τα μέτρα, αλλά θεωρώ αναλόγως των περιστάσεων, ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται τα τελευταία χρόνια και είναι ενεργός στην προσπάθεια της ομάδας μας να καθιερωθεί στη Β’ εθνική, αλλά στηρίζει και την προσπάθεια που κάνουμε με τις Ακαδημίες μας”.

ΘΩΜΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Γενικά βλέπω με στενοχώρια ότι δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα της κατηγοριας μας, με δεδομένο βέβαια το πρόβλημα της πανδημίας και ότι υπάρχει ακόμη ανησυχία στον κόσμο και περιορισμός θεατών, αλλά γενικότερα αν το δούμε είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει και να βρούμε τα αίτια. Ο Εύοσμος είναι μια μεγάλη περιοχή, εμείς έχουμε μια πολύ καλή Ακαδημία, όπου γίνεται πολύ καλή προσπάθεια τώρα και με τον Σάββα Ηλιάδη στο τιμόνι, έχουμε πολλά παιδιά και πιστεύω ότι θα έχουμε και περισσότερα στο μέλλον”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Νίκη Βόλου: Τέλος ο Γκουγκουτούδης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Νίκης Βόλου και Παναγιώτη Γκουγκουτούδη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη …