Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ρίγα – ΑΕΚ 92-76: Ήττα με… κάτω τα χέρια

Ρίγα – ΑΕΚ 92-76: Ήττα με… κάτω τα χέρια

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα ματς στο Basketball Champions League, χάνοντας με 92-76 από την Ρίγα στην Λετονία.

H AEK πλήρωσε την πολύ κακή εκκίνηση της στο παιχνίδι, βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους στα μισά της δεύτερης περιόδου και αν και προσπάθησε να αντιδράσει δεν τα κατάφερε. Πλέον, η ομάδα του Στέφανου Δέδα είναι με την πλάτη στον τοίχο καθώς μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχει γευτεί την χαρά της Νίκης.

O MVP: Ο Τζέιλεν Ράιλι. Ο Αμερικανός ήταν απολαυστικός στην αναμέτρηση και πυροβολούσε από όπου ήθελε. Τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους και 6 τρίποντα.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ»: Το πρώτο ημίχρονο της Ρίγα. Από την στιγμή που η Ένωση κυνηγούσε διαφορά που έφτασε μέχρι τους 17 πόντους στα μισά της δεύτερης περιόδου, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ «ΚΡΙΚΟΣ»: Η περιφερειακή άμυνα της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι είχαν φοβερά ποσοστά από την περιφέρεια, ωστόσο τα περισσότερα σουτ που επιχείρησαν ήταν ελεύθερα.

THE POINT: Το φοβερό ποσοστό των Λετονών στα τρίποντα. Η Ρίγα τελείωσε το παιχνίδι με 50% από την περιφέρεια.

Η ανάλυση του αγώνα

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν καλό για την ομάδα του Στέφανου Δέδα καθώς οι Λετονοί κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς με 7 πόντους (12-5). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση με την διαφορά να ξεπερνάει τους 10 πόντους (21-10) δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η ρίγα έφτασε μέχρι το +14, με το σκορ περιόδου να είναι 27-15.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στην δεύτερη περίοδο με το προβάδισμα των Λετονών να φτάνει μέχρι και τους 17 πόντους 6 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (39-22). Η Ένωση βελτιώθηκε αισθητά στην συνέχεια και κατάφερε με αιχμή του δόρατος τους Παππά και Κολόμ να μειώσει σε 43-32, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 46-34.

Ρίγα – ΑΕΚ 92-76: Δύσκολο έργο για την Ένωση

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει στην επανάληψη και κατάφερε να μαζέψει την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα με τρίποντο του Νίκου Παππά (57-49), στα μισά της τρίτης περιόδου. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους Λετονούς να βγάζουν αντίδραση και να βρίσκουν και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι για το 68-56 της περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ να έχει πρόβλημα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση με τον τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο .

Δεκάλεπτα: 27-15, 46-34, 68-56, 92-76

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…