Κεντρική Basket League Αγώνες Προμηθέας – Άρης 62-82: Αυτοκρατορική εμφάνιση και νίκη

Προμηθέας – Άρης 62-82: Αυτοκρατορική εμφάνιση και νίκη

Άρης

Ο Άρης πανηγύρισε ένα τεράστιο διπλό στην Πάτρα, καθώς επικράτησε με 82-62 του Προμηθέα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη στο πρωτάθλημα, ενώ ο Προμηθέας γνώρισε την δεύτερη ήττα του.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ το οποίο ήταν ισόπαλο (8-8) στα μισά του δεκαλέπτου. Ο Άρης με συνεχόμενους πόντους του Χάνλαν και καλάθι του Κέλι κατάφερε να πάρει προβάδισμα τριών κατοχών (10-18) με επιμέρους σκορ 10-2. Ο Προμηθέας απάντησε με πέντε πόντους του Γιαννόπουλου και κάρφωμα του Χαντ (18-18) με το δεκάλεπτο να λήγει ισόπαλο (20-20).

Στο πρώτο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου κυριάρχησαν οι άμυνες, με το σκορ να μένει χαμηλά και τις δύο ομάδες να είναι κοντά (25-27). Ο Άρης με την άμυνα του μπλόκαρε τον Προμηθέα οδηγώντας τον σε άστοχα τρίποντα και κατάφερε να αγγίζει διψήφια διαφορά (27-36) ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Προμηθέας μείωσε με τον Γκραντ στο 30-36 του ημιχρόνου.

Ο Άρης συνέχισε να βάζει δύσκολα στον Προμηθέα με την άμυνα του, βρήκε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και κατάφερε να χτίσει διψήφια διαφορά μετά από τρία λεπτά στην επανάληψη (33-44). Ο Άρης συνέχισε να κυριαρχεί στην αναμέτρηση με την διαφορά να φτάνει μέχρι του 16 πόντους (35-51). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου με τον Προμηθέα απλά να καταφέρνει να μειώσει στο φινάλε (42-53).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Προμηθέας προσπάθησε να μειώσει ωστόσο τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ δεν τον άφησαν να το κάνει. Ο Άρης έφτασε μέχρι το +18 με καλάθι του Νετζήπογλου 4 λεπτά πριν το τέλος (54-72), σβήνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα στους Πατρινούς. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τον Άρη να φεύγει θριαμβευτής από το Δημήτρης Τόφαλος με το τελικό 82-62.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-20, 30-36, 42-53, 62-82

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…