Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League Πρόεδρος Αστέρα – «Το Ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αποτύχει»

Πρόεδρος Αστέρα – «Το Ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αποτύχει»

Πρόεδρος Ερυθρού

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια αλλαγή στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σέρβικης ομάδας το μπάσκετ «έχει αποτύχει στο πνεύμα του να ξοδεύεις πιο πολλά από όσα έχεις έσοδα». Συνέκρινε μάλιστα τα οικονομικά μεγέθη ανάμεσα σε Euroleague και Europa League θέλοντας να δείξει τη μεγάλη διαφορά στα έσοδα.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μία από τις ομάδες-μετόχους της Euroleague, όπου κατέχει wild card.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τσόβιτς:

«Το ευρωπαϊκό μπάσκετ πρέπει να αλλάξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η υπάρχουσα κατάσταση με τους αγώνες δεν λειτουργεί. Η Αδριατική Λίγκα δεν έχει μεγάλη αξία για την συμμετοχή στην Euroleague και Eurocup. Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε wild card αλλά οι ομάδες που έπαιξαν πλέι οφ στο πρωτάθλημα δεν μετέχουν στο Eurocup αλλά σε διοργανώσεις της FIBA», ήταν τα πρώτα του λόγια και πρόσθεσε:

«Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν θα έχουμε την δυνατότητα να υπογράψουμε 18 παίκτες και με 14-15 είναι. Τα clubs ξοδεύουν περισσότερα από όσα κερδίζουν. Μία νίκη στην Euroleague δίνει 37.000 ευρώ ενώ στο Europa League 700.000 ευρώ. Το μπάσκετ έχει αποτύχει στο πνεύμα του να ξοδεύεις πιο πολλά από όσα έχεις έσοδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…