Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ζενίτ 70-64: Έσπασε το αρνητικό σερί

Παναθηναϊκός – Ζενίτ 70-64: Έσπασε το αρνητικό σερί

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μετά το μεγάλο διπλό στο ΣΕΦ πήρε νίκη και στην Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Ζενίτ με 70-64. Οι «πράσινοι» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού προηγήθηκαν και με διψήφιες διαφορές και παρότι οι Ρώσοι επέστρεψαν στο ματς κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νεμάνια Νέντοβιτς, που πραγματοποίησε δεύτερη σερί εξαιρετική εμφάνιση.

Η Ζενίτ ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός σε άμυνα και επίθεση και βρέθηκε να χάνει με 10-0! Ο Σαντ Ρος έσπασε το ρόδι για το τριφύλλι και με τρίποντο πέτυχε το πρώτο «πράσινο» καλάθι (3-12). Ο Νεμάνια Νέντοβιτς πρόσφερε πολύτιμες επιθετικές λύσεις και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πλησιάσουν στο σκορ και να μπουν ξανά στο ματς (13-18).

Ο Τζόρνταν Λόιντ, όμως, έκανε πάρτι για τους φιλοξενούμενους και με 8 πόντους οδηγούσε τους Ρώσους (13-21). Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πλησιάσει περαιτέρω στο σκορ, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ζενίτ όχι μόνο διατηρήσε το προβάδισμα της, αλλά και τη διαφορά που είχε χτίσει και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο μπροστά με 23-15.

Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερά καλύτερος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη βελτιώθηκε αμυντικά και με τον Νέντοβιτς να συνεχίζει να πυροβολεί έφερε το ματς στα ίσια (28-28). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Κουζμίνσκας βρήκε ρυθμό και με συνεχόμενα καλάθια βοήθησε τη Ζενίτ να τρέξει σερί 10-0 και να ξεφύγει και πάλι στο σκορ (28-38). Το τριφύλλι το μόνο, που κατάφερε, ήταν να μειώσει στους 5 πριν το τέλος του ημιχρόνου (33-38).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (39-40). Ο Νέντοβιτς άφησε το σκοράρισμα και έπιασε τη δημιουργία στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Σέρβος έφτασε συνολικά τις 5 ασίστ και βοήθησε το τριφύλλι να κάνει την πλήρη ανατροπή (46-40). Οι πράσινοι ήταν πραγματικά εκπληκτικοί στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Πρίφτη «έδεσε» τους Ρώσους, οι οποίοι δεινοπαθούσαν για να σκοράρουν (51-42). Η Ζενίτ, πάντως, δεν τα παράτησε και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά και να μπει ξανά στο παιχνίδι (53-48).

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ξανά με διψήφια διαφορά (60-50), αλλά ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να το διατηρήσει. Ο Φράνκαμπ άρχισε να πυροβολεί και με 7 πόντους από τους εννιά της Ζενίτ έφερε σε απόσταση αναπνοής τη ρωσική ομάδα (60-59). Η Ζενίτ ολοκλήρωσε την ανατροπή, καθώς ο Κουζμίνσκας βρήκε τρίποντο και έκανε το 62-61 02.03′ πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Ο εκπληκτικός, όμως, Νέντοβιτς απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο και έδωσε μεγάλη ανάσα στον Παναθηναϊκό, που είχε κολλήσει επιθετικά (64-62). Ο Παπαγιάννης 44” πριν το τέλος πέτυχε ένα σημαντικό καλάθι και έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στο τριφύλλι (66-62). Ο Κουζμίνσκας πέτυχε ακόμη ένα καλάθι για τη Ζενίτ και μείωσε σε 66-64 28” πριν το φινάλε του ματς.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου 13” πριν το τέλος κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές έκανε το 68-64 και έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στον Παναθηναϊκό. Οι Ρώσοι συνέχισαν να είναι άστοχοι και οι πράσινοι κράτησαν το προβάδισμα τους και πήραν τελικά τη νίκη με 70-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 33-38, 53-48, 70-64

Screenshot 4 2 Screenshot 5 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…