Κεντρική Ψαγμένα Παναθηναϊκός – Ούνικς: Το ματς των «πράσινων» πρώην…

Παναθηναϊκός – Ούνικς: Το ματς των «πράσινων» πρώην…

Χεζόνια Ούνικς

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ούνικς στο ΟΑΚΑ (στις 21:00) σε ματς για την 9η αγωνιστική της Euroleague. Οι δυο ομάδες, αν και εδράζονται σε μακρινές χώρες έχουν αρκετά να τις ενώνουν και λίγα να τις… χωρίζουν. Έτσι, πέρα από το πράσινο που είναι το χρώμα τους, ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Μάριο Χεζόνια, είναι τα δυο κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς.

Από τη μια,  ο Έλληνας τεχνικός πριν επανακάμψει στην πατρίδα, καθόταν στον πάγκο της Ούνικς. Με τη ρωσική ομάδα είχε αρκετά καλή παρουσία, μέχρι που έφτασε και στον τελικό του Eurocup. Ο Πρίφτης χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον οργανισμό της ομάδας του Καζάν, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία της ομάδας. Τέσσερα χρόνια ήταν αυτά βλέπετε…

Από την άλλη, ο Κροάτης φόργουορντ ήταν κάτοικος Αθηνών και πλατύτερα γνωστός για τα «Παναθηναϊκά» του αισθήματα. Μάλιστα ο Χεζόνια αγαπά τόσο πολύ τον ΠΑΟ πριν καν φορέσει τη φανέλα του. Ας μην ξεχνάμε, ότι η ομάδα που είχε χτίσει ο Ομπράντοβιτς ήταν μια από τις καλύτερες όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα και με το μπάσκετ που έπαιζε είχε οπαδούς σε όλον την Ευρώπη. Έτσι, ο… Σούπερ Μάριο είναι γνωστός από μικρό παιδί για την «πράσινη» τρέλα του, αν και σήμερα θα χρειαστεί να πληγώσει το «τριφύλλι» της καρδιάς του.

Η προϊστορία των Παναθηναϊκός-Ούνικς:

Όσον αφορά την προϊστορία των δυο ομάδων, έχουν υπάρξει μεγάλα ματς αναμεταξύ τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις μόλις τέσσερις αναμετρήσεις τους οι δυο ομάδες έχουν σημειώσει από 2 νίκες η κάθε μια.

25/01/2012 (Top 16): Παναθηναϊκός-Ούνιξ 83-89
29/02/2012 (Top 16): Ούνιξ-Παναθηναϊκός 63-68
30/12/2016 (Κανονική Περίοδος): Ούνιξ-Παναθηναϊκός 83-81
24/02/2017 (Κανονική Περίοδος): Παναθηναϊκός-Ούνιξ 83-82

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της υπόθεσης, τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα της θλάσης που τον ταλαιπωρεί. Έτσι με δεδομένο ότι ακολουθούν ματς με την ΑΕΚ, αλλά και η «διαβολοεβδομάδα» με διπλό ταξίδι σε Λιθουανία και Μόναχο στην Ευρωλίγκα, το ιατρικό επιτελείο μπορεί να προτάξει τη συνέχιση της αποθεραπείας του παίκτη.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…