Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός: Πρέπει να ξεμπλοκάρει πνευματικά για να νικήσει

Ολυμπιακός: Πρέπει να ξεμπλοκάρει πνευματικά για να νικήσει

Ολυμπιακός Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Μιλάνο με σκοπό να «σπάσει το ρόδι», νικώντας την πανίσχυρη Αρμάνι. Το ματς θα διεξαχθεί στο «Mediolanum Forum» στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και θα ξεκινήσει στις 21:30 ώρα Ελλάδας. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έχει 8 νίκες και 3 ήττες στους 11 προηγούμενους αγώνες της Euroleague. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι»  έχουν 7/7 νίκες στο ΣΕΦ, ενώ 0/4 νίκες μακριά από το Φαληρικό γήπεδο.

Αν εξαιρέσει κανείς την εμφάνιση στη Ζενίτ, όπου η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν απέδωσε καλό μπάσκετ, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια υπήρχαν διαστήματα  που εγκλώβισε τους αντιπάλους της. Ωστόσο το γεγονός ότι έχει χάσει με κάθε τρόπο κάτι λέει από μόνο του… Εν προκειμένω στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις 3 πόντους το 4ο δεκάλεπτο κι ενώ μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, ήταν σε απόσταση 2 πόντων από την Εφές. Η ομάδα του Πειραιά, όχι μόνο δεν πέρασε μπροστά, αλλά υπέστη μια ολική κατάρρευση και τελικά ηττήθηκε και με μεγάλη διαφορά (88-69).

Ο Ολυμπιακός πρέπει να «ξεκολλήσει» πνευματικά

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει κάποια πράγματα κυρίως στο πνευματικό κομμάτι. Σε αυτή την αγωνιστική δε, οι παίκτες του θέλουν να δώσουν απαντήσεις και για το χαμένο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Μπορεί ένα ματς με τους «πράσινους» το Νοέμβριο να μην κρίνει κάτι από άποψη βαθμολογίας και σκοπιμοτήτων, ωστόσο το «τριφύλλι» μπόρεσε να «στραπατσάρει» πολλούς συμβολισμούς και πατώντας στο μπλοκάρισμα Μπαρτζώκα και παικτών, να θριαμβεύσει επί του «αιώνιου» αντιπάλου.

Οι ήττες στα εκτός έδρας ματς της Ευρωλίγκας με την ήττα στο ΣΕΦ από τον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα έχουν κοινά σημεία. Αυτά τα «πλην», μόνο εάν περιοριστούν θα πάρει ο Ολυμπιακός το ροζ φύλλο αγώνα στο Μιλάνο. Η επιμονή σε παίκτες και σχήματα που δεν αποδίδουν για συνεχόμενα λεπτά, ή ακόμα και το «ξόδεμα» των τάιμ άουτ, είναι μόνο δυο από τα θέματα που πρέπει να παλέψει πρώτα και κύρια το προπονητικό επιτελείο, αλλά και οι παίκτες, που έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ευθύνες για τα όποια σκαμπανεβάσματα.

Οι Πειραιώτες «πνίγηκαν» από τη ζώνη του ΠΑΟ, ο οποίος χτύπησε μέσα από μεγάλα σουτ και μαζική άμυνα χώρου. Στην Κωνσταντινούπολη και στην Αγία Πετρούπολη οι παίκτες που ήταν στο παρκέ έδειχναν να μπορούν να ακολουθήσουν τις ανάγκες του αγώνα κι όμως δεν έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές μήπως αλλάξει κάτι.

Αν τα ντέρμπι έχουν από μόνα τους πολύ πίεση, τα εκτός έδρας ματς της Euroleague, «φωνάζουν» στον Ολυμπιακό ότι πρέπει να αποβάλλει το άγχος του. Σίγουρα η πρώτη εκτός έδρας νίκη θα λύσει πολλά θέματα κυρίως στο τακτικό, αλλά και το πνευματικό κομμάτι.

Σε περίπτωση νίκης στο Μιλάνο, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την καθιέρωση τους κοντά στη μέση της φετινής 8αδας. Ακόμα όμως και σε περίπτωση ήττας, δεν παθαίνουν κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά, καθώς η ομάδα του Μεσίνα είναι «κομμένη και ραμμένη» για να παλέψει την εκ νέου είσοδό της στο Final 4.

Η προϊστορία των δυο ομάδων: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός και Αρμάνι Μιλάνο έχουν βρεθεί 23 φορές από το 1996 και μετά. Σε αυτά τα ματς οι «ερυθρόλευκοι» κυριαρχούν έχοντας 15 νίκες συνολικά ανεξαρτήτως έδρας, με τους Ιταλούς να έχουν 8. Τέλος στις 11 αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στο Μιλάνο, η Αρμάνι έχει νικήσει 6 φορές, ενώ οι Πειραιώτες 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

BCL: Το πρόγραμμα του Final Four

Το πρόγραμμα του Final Four του BCL. Το Περιστέρι εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Final Fo…