Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός: Έχει βελτιωθεί αληθινά; Οι αριθμοί απαντούν [pic]

Ολυμπιακός: Έχει βελτιωθεί αληθινά; Οι αριθμοί απαντούν [pic]

Ολυμπιακός Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στην προετοιμασία για ένα δύσκολο σετ παιχνιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ στη Ρωσία την Παρασκευή 12/11. Στη συνέχεια υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League. Έπειτα σειρά έχει η ευρωπαϊκή «διαβολοεβδομάδα» καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Εφές στις 17/11, ενώ την Παρασκευή 19/11 υποδέχεται τη Μακάμπι στο ΣΕΦ.

Πριν από αυτό το δύσκολο σετ αγώνων έχει βγει ένα στατιστικό που μας δείχνει κατά πόσο οι ομάδες της Ευρωλίγκας βελτιώθηκαν ή όχι σε αυτές τις πρώτες 8 αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, το σάιτ που επιμελείται στατιστικά στοιχεία από NBA, Euroleague και Eurocup, 3stepsbasket.com, ανέδειξε για ακόμα μια φορά την κατάσταση των ομάδων με αριθμούς.

Η εν λόγω ιστοσελίδα βάσης δεδομένων, συνέκρινε τι έχουν επιτύχει οι ομάδες φέτος και πέρσι, απέναντι στους ίδιους αντιπάλους, αλλά και στις ίδιες έδρες.Από αυτό, φαίνεται να δικαιολογείται η πρωτιά της Αρμάνι Μιλάνο, καθώς η ομάδα του Μεσίνα, απέναντι στους ίδιους αντιπάλους έχει νικήσει 3 ματς περισσότερα. Έτσι, «δικαιολογημένα» βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς μέχρι στιγμής είναι κερδισμένη απέναντι σε 3 επιπλέον αντιπάλους στον πρώτο γύρο.

Στην καλύτερη κατάσταση από όλες τις ομάδες φέρεται να βρίσκεται η Βιλερμπάν. Οι αθληταράδες του Τι Τζέι Πάρκερ, έχουν κερδίσει 4 ματς περισσότερα από πέρσι. Άλλες ομάδες που έχουν έστω και μια νίκη περισσότερη είναι η Μπαρτσελόνα, ο Ερυθρός Αστέρας, η Ζενίτ και η Μακάμπι.

Σε τροχιά σαφούς βελτίωσης βρίσκεται ο Ολυμπιακός!

Μέσα σε όλα αυτά τι κάνει ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα; Βελτιώνεται όπως λέει το συγκεκριμένο στατιστικό. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» πέρσι στα ίδια ματς στις ίδιες έδρες, είχαν κερδίσει στη Βαρκελώνη την ομάδα του Σάρας και την Άλμπα στο ΣΕΦ. Φέτος, ηττήθηκε μεν στη Βαρκελώνη, αλλά νίκησε όλα τα υπόλοιπα ματς στο ΣΕΦ. Έτσι οι Πειραιώτες, πέτυχαν το χρησιμότατο +3 στις νίκες, που τους στέλνει στη δεύτερη θέση σε 8 αγώνες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής βαδίζει στο δρόμο της σαφούς βελτίωσης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ζενίτ που υποδέχεται τους «ερυθρόλευκους» είναι κορυφαία και εκείνη στη συλλογή των αμυντικών ριμπάουντ, όπως και οι Πειραιώτες. Ειδικότερα οι Ρώσοι μαζεύουν 37.2 αμυντικά ριμπάουντ κατά μέσο όρο, όντας πρώτοι σε όλοι την Ευρωλίγκα. Από την άλλη, Ο Ολυμπιακός, μαζεύει 36.6 αμυντικά ριμπάουντ, όντας δεύτερος στη σχετική κατάταξη.

3stepsNIKES ME IDIOUS ANTIPALOUS

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Το πρώτο βήμα έκανε το Αιγάλέω. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα. Στον 1ο όμιλο, το Αιγάλεω…