Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός: Έχει πεντάδα που είναι μέσα στις τρεις καλύτερες της Euroleague [pic]

Ολυμπιακός: Έχει πεντάδα που είναι μέσα στις τρεις καλύτερες της Euroleague [pic]

Ολυμπιακός

Ένα σημαντικό ομαδικό επίτευγμα έχει επιτύχει ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Euroleague. Η ομάδα του Πειραιά έχει μια πεντάδα που είναι… αργυρή!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το 3stepsbasket.com που επιμελείται στατιστικά στοιχεία, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μια πεντάδα που είναι μέσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης.  Η Μπαρτσελόνα είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Οι Καλάθης, Χίγκινς, Κούριτς, Μίροτιτς και Ντέιβις, βάζουν κατά μέσον όρο 66 πόντους, ενώ από την άλλη δέχονται μόνο 29. Αν μη τι άλλο τρομερό το +37 για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στη συνέχεια, βρίσκεται ένας συνδυασμός παικτών της Ούνικς, ο οποίος καταγράφει ένα εντυπωσιακό +32. Ο Λορέντζο Μπράουν, ο Τζο Μπράουν, ο Αζάια Κανάαν, ο Χεζόνια και ο Βοροντσέβιτς, βάζουν 54 πόντους, ενώ δέχονται μόλις 22.

Στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης, ο Ολυμπιακός πετυχαίνει ένα επίσης εντυπωσιακό +25. Πιο ειδικά, οι Σλούκας, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Πρίντεζης και Ζαν Σαρλ, βάζουν 56 πόντους, ενώ δέχονται 31.

Πάντως και στην περίπτωση αυτή οι αριθμοί και τα στατιστικά λένε και αλήθεια και ψέματα. Δηλαδή, ναι μεν Ολυμπιακός και Μπάρτσα μοιράζονται τη δεύτερη θέση αυτή τη στιγμή, καθώς είναι πίσω από την Αρμάνι που έχει ρεκόρ 7 νίκες και 1 ήττα, όντας μόνη πρώτη στην κορυφή της Euroleague. Από την άλλη η Ούνικς σε 8 αγώνες είναι στη 14η θέση με ρεκόρ 3 νίκες 5 ήττες.

Τα συγκεκριμένα στατιστικά μας δείχνουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» και οι Καταλανοί, παίρνουν τα παιχνίδια από την άμυνα. Τουναντίον, η ρωσική ομάδα είναι φωτιά στην επίθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι της χαρίζει νίκες. Γιαυτό βλέπουμε και το παράδοξο, πως κανείς συνδυασμός παικτών από την ομάδα του Έτορε Μεσίνα δεν υπάρχει συνδυασμός παικτών που να ξεχωρίζει στατιστικά, αν και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Δείτε τους τρεις καλύτερους συνδυασμούς παικτών στους οποίους βρίσκεται ο Ολυμπιακός

https://twitter.com/3StepsBasket/status/1457256280280735749

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…