Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Οι αριθμοί του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ [pic]

Οι αριθμοί του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ [pic]

αριθμοί Ολυμπιακός ΠΑΟΚ

Το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ θα ρίξει την Κυριακή (14/11, 20:00) την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Οι αριθμοί δείχνουν ότι είναι ένας αγώνας που βρίσκει τις δύο ομάδες σε εκ διαμέτρου αντίθετη βαθμολογική κατάσταση. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας με ρεκόρ 5-0, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει μία νίκη σε πέντε παιχνίδια του αφού και οι δύο ομάδες έκαναν ήδη το ρεπό τους στον πρώτο γύρο.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε δύο από τις πέντε νίκες του στο ΣΕΦ, επικρατώντας της ΑΕΚ και του Προμηθέα με διαφορές 25-33 πόντων, φτάνοντας και στα δύο ματς στην «100άρα». Ο ΠΑΟΚ Mateco έδωσε τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του στο PAOK Sports Arena και στο μοναδικό παιχνίδι του μακριά από αυτό για τη Stoiximan Basket League, ηττήθηκε στην Πάτρα από τον Προμηθέα.

Η Ιστορία

Το αυριανό παιχνίδι θα είναι το 130ό μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ Mateco από καταβολής Α’ Εθνικής και από την περίοδο 1967-68 όταν και συνυπήρξαν για πρώτη φορά στην κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τις διπλάσιες νίκες από εκείνες του Δικεφάλου, μετρώντας 86 έναντι 43. Στα 67 ματς τα οποία έγιναν με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες σημείωσαν 53 νίκες έναντι 14 της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, από το 1992-93, ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής των 57 από τους 76 αγώνες με τον ΠΑΟΚ Mateco, επικρατώντας στους 36 από τους 40 εντός έδρας αγώνες.

Οι δρόμοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ Mateco συναντώνται και πάλι για πρώτη φορά μετά τις 13 Απριλίου 2019. Τότε και στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2018-19, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 80-59, έχοντας ως κορυφαίους τους Ζακ ΛεΝτέι με 19 πόντους, Νίκολα Μιλουτίνοφ με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και Σάσα Βεζένκοφ με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ. Για τον ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι, 13 πόντους είχε ο Λίνος Χρυσικόπουλος και 10 ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Ο Ολυμπιακός μετράει 22 συνεχόμενες νίκες ως γηπεδούχος επί του ΠΑΟΚ Mateco που έφυγε με το τελευταίο από τα τέσσερα διπλά του στα χρόνια της Stoiximan Basket League, πριν από 21,5 χρόνια. Ήταν για τα ημιτελικά των πλέι οφ του 2000 όταν ο Δικέφαλος επικράτησε με 69-66 (Τάρλατς 16, Θ.Εντουαρντς 13 – Μ.Εντουαρντς 25, Αλεξάντερ 15) και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς.

Οι Αριθμοί

Ολυμπιακός

* Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης απέχει δύο πόντους από τους 1.500 και πέντε ριμπάουντ από τα 500 στη Stoiximan Basket League.

+ Ο Ολυμπιακός είχε οχτώ ασίστ περισσότερες, κατά μέσο όρο, από εκείνες των ομάδων που αντιμετώπισε στις πρώτες αγωνιστικές. Καταγράφηκαν στη στατιστική του 23,4 έναντι 15,4 των πέντε αντιπάλων του.

– Τα κοψίματα είναι η μοναδική κατηγορία στην οποία ο Ολυμπιακός μειονέκτησε έναντι των πέντε ομάδων που αντιμετώπισε στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Είχε μέσο όρο 2 κοψιμάτων έναντι 2,4 των αντιπάλων του.

ΠΑΟΚ

 

* 200 εύστοχα σουτ σε δύο κατηγορίες μπορεί να φτάσει ο Ζερμέιν Λοβ. Ο Αμερικανός γκαρντ χρειάζεται μία βολή και τρία δίποντα για να φτάσει σε αυτούς τους αριθμούς.

+ Ο ΠΑΟΚ Mateco κέρδισε, κατά μέσο όρο, 4,2 περισσότερα φάουλ (23 έναντι 18,8) από τις ομάδες που αντιμετώπισε ως τώρα ενώ εκτέλεσε με ποσοστό καλύτερο κατά 2% από τη γραμμή του φάουλ (75,2% έναντι 73,2%).

 

– Με ποσοστό χαμηλότερο κατά 16,1% εκτέλεσαν οι «ασπρόμαυροι» στα δίποντα στα πρώτα πέντε παιχνίδια τους και σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετώπισαν (48,8% έναντι 64,9%).

Olympiakos PAOK ARITHMOI

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…