Κεντρική Ιωνικός Νίκαιας BC Οι αριθμοί του Ιωνικός – Προμηθέας

Οι αριθμοί του Ιωνικός – Προμηθέας

αριθμοί Ιωνικός Προμηθέας

Αφήνουν πίσω τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους και στρέφουν ξανά την προσοχή τους στη Stoiximan Basket League. Ιωνικός HNC Revolution και Προμηθέας θα αναμετρηθούν το Σάββατο (13/11, 17:00) στο κλειστό γυμναστήριο «Πλάτων» για την 7η αγωνιστική. Η ομάδα της Νίκαιας προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Λαυρίου Megabolt ενώ εκείνη της Πάτρας από την εντός έδρας ήττα από τον Άρη.

Ο Ιωνικός HNC Revolution έχει απολογισμό 1-1 στην έδρα του, έχοντας νικήσει σε αυτήν τον Άρη και έχοντας ηττηθεί από την ΑΕΚ. Ο Προμηθέας έχει ρεκόρ 2-1 μακριά από το γήπεδο του, αφού ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και επιβλήθηκε του Περιστερίου Vitabiotics και του Απόλλωνα Oscar.

Η Ιστορία

Ο Προμηθέας ήταν ο νικητής των τριών εκ των τεσσάρων αγώνων που έγιναν με τον Ιωνικό HNC Revolution στην προηγούμενη διετία και από το 2019 όταν οι Νικαιώτες επέστρεψαν στην κατηγορία. Σημείωσαν από μία νίκη στα ματς που έγιναν στην Αθήνα.

*Για τη 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2019-20, ο Προμηθέας έφυγε με τη νίκη από το κλειστό «Σοφία Μπεφόν» αφού επικράτησε με 73-69 (Τζαμάλ Τζόουνς 22π, 13ρ, Βαγγέλης Σακελλαρίου 12π, 7ρ. – Ολεξάντερ Λίποβι 20π, 8ρ, Δημήτρης Αγραβάνης 20π, 14ρ.).

*Για την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2019-20, ο Ιωνικός HNC Revolution σημείωσε τη μοναδική, ως τώρα, νίκη του επί του Προμηθέα με 86-77 (Τζον Έλμορ 20π, 5/6δ, 3/7τρ, 4ασ, Άνταμ Σμιθ 20π, 4/7τρ. – Ντάνι Αγκμπελέσε 22π, 9/10δ, 14ρ, 40rank, Δημήτρης Αγραβάνης 20π, 9ρ.).

Οι αριθμοί

Ιωνικός Νίκαιας

* Ο Νίκος Χουγκάζ με δύο πόντους θα γίνει ο δεύτερος παίκτης του Ιωνικού HNC Revolution, μετά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που θα φτάσει τους 300 στη Stoiximan Basket League.

+ Δύο επιθετικά ριμπάουντ περισσότερα από τις ομάδες που αντιμετώπισε στις πρώτες αγωνιστικές, είχε ο Ιωνικός HNC Revolution σε μέσο όρο (11,3 έναντι 9,3).

 

– Με ποσοστό χαμηλότερο κατά 7,5% εκτέλεσαν στα δίποντα οι Νικαιώτες σε σχέση με τους αντιπάλους τους στις έξι πρώτες αγωνιστικές (45,2% έναντι 52,7%).

Προμηθέας 

* Στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Άρη έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League που έφτασε τις 100 συμμετοχές. Αυτό το Σάββατο ο Νίκος Γκίκας μπορεί να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας στην κατηγορία. Χρειάζεται επτά πόντους για να το καταφέρει αφού έχει 745 και μπροστά του με 751 είναι ο Ολεξάντερ Λίποβι.

+ Ο Προμηθέας είχε μέσο όρο καλύτερο κατά 4,3 ασίστ από τις ομάδες που αντιμετώπισε στις έξι πρώτες αγωνιστικές (20,3 έναντι 16).

– Η αχαϊκή ομάδα εκτέλεσε με ποσοστό χαμηλότερο κατά 6% στα δίποντα σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετώπισε (52,3% έναντι 58,3%).

Ionikos PromitheasARITHMOI

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ιωνικός Νίκαιας BC

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…