Κεντρική Β' Εθνική Ο Βόλος έχει το δικό του ντέρμπι

Ο Βόλος έχει το δικό του ντέρμπι

mavros vlioras 1024x768 1

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Νίκη είναι πάντα σημείο αναφοράς στο μπάσκετ της Μαγνησίας, ου μην όλης της Θεσσαλίας. Οι “μονομαχίες” των δύο ιστορικών συλλόγων σε όλα τα αθλήματα πάντα κέντριζαν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και η επιθυμία για τη νίκη είναι διάχυτη στην όμορφη πόλη του Παγασητικού.

Ένας ακόμη τέτοιος αγώνας περιμένει τους φίλους του μπάσκετ την Κυριακή (28/11) στις 17:00 για τον 3ο Όμιλο της Β΄ Εθνικής, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Νίκη. Το basket.gr ζήτησε την άποψη των προπονητών των δύο ομάδων, Ανδρέα Μαύρο και Γιώργο Βλιώρα, θέτοντας τρία ερωτήματα, με στόχο να καταγραφεί τόσο το κλίμα στην πόλη, όσο και η προετοιμασία πριν από τέτοιους αγώνες.

Τα ερωτήματα

1.Το μεταξύ σας παιχνίδι συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Πού πιστεύετε θα κριθεί ο αγώνας και πόσο έτοιμοι είστε αγωνιστικά και ψυχολικά;

2.Πώς βλέπετε μέχρι τώρα το πρωτάθλημα, το επίπεδο και τι θα λέγατε σε έναν φίλο του μπάσκετ για να τον προσελκύσετε να δει τον αγώνα και γενικότερα αγώνες της κατηγορίας;

3.Ο Βόλος έχει μακρά παράδοση στο μπάσκετ. Νιώθετε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας; Έχετε ανταπόκριση στις ακαδημίες σας και τι θεωρείτε πως χρειάζεται να γίνει παραπάνω για να κερδίσετε ακόμη περισσότερο την προσοχή και στήριξη στις προσπάθειές σας;

Οι απαντήσεις των δύο προπονητών

Γιώργος Βλιώρας (Ολυμπιακός Βόλου)

1. «Αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαιτερότητες, μετά από πολλά χρόνια έχουμε μια αναμέτρηση σε μια μεγάλη εθνική κατηγορία. Εμείς φέτος έχουμε κακοτυχία. Μετράμε ήδη δυο τραυματισμούς βασικών παικτών με χιαστούς, ένα βαρύ διάστρεμμα και μια τιμωρία από την προηγούμενη αγωνιστική που κάνουν την αποστολή μας αρκετά δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά είμαστε έτοιμοι και αγωνιστικά και ψυχ​ολογικά και θα κάνουμε τα πάντα μαζί με την βοήθεια του κόσμου μας για να νικήσουμε».

2. «Το πρωτάθλημα είναι αρκετά δυνατό. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν και αρκετές που έχουν την ίδια δυναμική. Γίνονται συναρπαστικοί αγώνες που στηρίζονται κυρίως στις άμυνες κ αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει κάποιος να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες».

3. «Η αλήθεια είναι ότι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας δεν είναι αυτή που πραγματικά χρειάζονται οι ομάδες. Αν συνεχίσουμε, όμως, στον ίδιο ρυθμό, πιστεύω θα έχουμε μεγαλύτερη ανταπόκριση. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να εκπέμπουμε υγεία στο οικονομικό κομμάτι και να στηριζόμαστε σε νέα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή. Η πανδημία δυστυχώς έχει δημιουργήσει πολλές δυσλειτουργίες σε όλα τα κομμάτια του συλλόγου ελπίζουμε να αντέξουμε και όταν με το καλό τελειώσουν όλα αυτά να βγούμε πιο δυνατοί».

Ανδρέας Μαύρος (Νίκη Βόλου)

1. «Πάντα σε ένα ντέρμπι παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχολογία και η θέληση για νίκη. Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων με παράδοση στο χώρο του μπάσκετ και η κάθε ομάδα επιθυμεί το νικηφόρο αποτέλεσμα για να εκπληρώσει τους στόχους της στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η ομάδα της Νίκης Βόλου έχε προετοιμαστεί κατάλληλα σε κάθε επίπεδο και αισιοδοξούμε για το θετικό αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει να αναρριχηθούμε στο βαθμολογικό πίνακα».

2. «Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα βλέπουμε πολλές ομάδες να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και υπάρχουν αποτελέσματα που αποδεικνύουν τη δυναμική τους, κάτι που ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας όσον αφορά στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, αλλά και σε αυτές που θα διεκδικήσουν την παραμονή στην κατηγορία. Αυτό σε κάθε περίπτωση προσελκύει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, οι οποίοι τη φετινή σεζόν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ποιοτικό μπάσκετ. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι οι αθλητές που απαρτίζουν τα ρόστερ των ομάδων είναι ένα μείγμα νεαρών ταλαντούχων παικτών, καθώς και έμπειρων αθλητών, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε πρωταθλήματα μεγαλύτερων κατηγοριών».

3. «Όντως ο Βόλος έχει μακρά μπασκετική παράδοση και σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει και η ομάδα της Νίκης Βόλου, καθώς έχει αναδείξει πολλούς παίκτες που έχουν συμμετάσχει σε Εθνικές Ομάδες και έχουν αγωνιστεί στις υψηλότερες κατηγορίες. Θεωρώ πως οι ακαδημίες της Νίκης Βόλου βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και ευελπιστούμε μέσα στα επόμενα χρόνια να αναδείξουμε νέα ταλέντα διότι για το σύλλογό μας αυτό αποτελεί το θεμέλιο μίας επιτυχημένης πορείας των ακαδημιών. Τέλος, θέλω να τονίσω πως η τοπική κοινωνία  στήριζε ανέκαθεν και συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα μας αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της, κάτι που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας. Σίγουρα τα νικηφόρα αποτελέσματα κάνουν τον κόσμο της ομάδας πιο χαρούμενο, ποτέ όμως δε μας γύρισε την πλάτη στα δύσκολα κι αυτό είναι το πιο συγκινητικό για εμάς».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Πρωτέας Βούλας: Σοβαρός τραυματισμός για Ξύδα (pic)

Ο Ξύδας τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Πρωτέα Βούλα με τα Φανάρια Νάξου Άτυχος στάθηκε …