Κεντρική NBA ΝΒΑ: Δύο αγώνες στο Άμπου Ντάμπι
NBA

ΝΒΑ: Δύο αγώνες στο Άμπου Ντάμπι

NBA

Στο πλαίσιο της επέκτασης του ΝΒΑ και εκτός των αμερικανικών συνόρων, ανακοινώθηκε ότι τον Οκτώβριο του 2022 θα φιλοξενηθούν οι πρώτοι αγώνες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόκειται για δύο αναμετρήσεις στο Άμπου Ντάμπι κατά τη διάρκεια της preseason του πρωταθλήματος, με τις συμμετέχουσες ομάδες και τον τόπο διεξαγωγής να μην γίνονται ακόμη γνωστά.

Με αφορμή την συνεργασία αυτή και το “Visit Abu Dhabi”, μία πρωτοβουλία τουριστικού χαρακτήρα της πρωτεύουσας των ΗΑΕ, το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Αμπου Ντάμπι θα είναι ο επίσημος συνεργάτης τουρισμού του ΝΒΑ στη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική, την Ευρώπη και την Κίνα.

Οι αγώνες θα είναι το κύριο μέρος της συνεργασίας, η οποία ωστόσο δεν θα περιοριστεί σε αυτούς. Μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων θα είναι διαθέσιμη, επίσης, για τους φιλάθλους, με την παρουσία παλαίμαχων αλλά και ενεργών παικτών του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ. Προωθώντας την ομαδικότητα θα γίνει η έναρξη των Jr. NBA Leagues για αγόρια και κορίτσια από διάφορα σχολεία των ΗΑΕ.

Ακόμη, με γνώμονα την υγεία και ευεξία θα ακολουθήσει μία σειρά από ΝΒΑ Fit Clinics, ενώ θα υπάρξει και εκδήλωση επίδειξης του NBA 2K League.

Την συμφωνία αυτή κλήθηκε να σχολιάσει ο επικεφαλής επιχειρησιακού σχεδιασμού, Μαρκ Τέιτουμ, ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα της συνθήκης αυτής για την διεθνή ανάπτυξη του αθλήματος, συμπληρώνοντας: «Το Αμπου Ντάμπι αποτελεί έναν ζωντανό πολυπολιτισμικό κόμβο με αποδεδειγμένο ιστορικό φιλοξενίας αθλητικών εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης, και αυτή η συνεργασία, όχι μόνο θα φέρει την εμπειρία του ΝΒΑ και του ΝΒΑ 2K League ζωντανά στους φιλάθλους της Μέσης Ανατολής, αλλά, παράλληλα, θα δημιουργήσει ευκαιρίες για αγόρια και κορίτσια ώστε να μάθουν τις βασικές αρχές και αξίες του παιχνιδιού μέσω μίας σειράς προγραμμάτων και εκδηλώσεων».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…