Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League Νίμπουρκ – ΠΑΟΚ 71-75: «Εφτάψυχος» ΠΑΟΚ, μεγάλο διπλό στην Τσεχία

Νίμπουρκ – ΠΑΟΚ 71-75: «Εφτάψυχος» ΠΑΟΚ, μεγάλο διπλό στην Τσεχία

hruban nymburk paok

Ο ΠΑΟΚ κάνοντας μεγάλη ανατροπή επικράτησε εκτός έδρας της Νίμπουρκ με 75-71 και πήρε ένα σπουδαίο διπλό μέσα στην Τσεχία. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές, αλλά με ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο έφερε τούμπα το ματς. Καθοριστικός ο Ζερμέιν Λοβ.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα του σκορ, δίχως να μπορέσει κάποια να ξεφύγει (10-10). Η Νίμπουρκ κατάφερε στη συνέχεια να χτίσει μία μικρή διαφορά (17-12), αλλά ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και απάντησε με δικό του σερί 7-0 (17-19). Ο Δικέφαλος του Βορρά, όμως, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα του και τελικώς το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο (21-21).

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου προηγήθηκε με τρίποντο του Κάρτερ, αλλά στη συνέχεια κόλλησε επιθετικά. Η Νίμπουρκ δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Οι Τσέχοι έτρεξαν δικό τους σερί (7-0) και κατάφεραν να χτίσουν εκ νέου μια μικρή διαφορά (33-27). Ο Δικέφαλος του Βορρά, όμως, έβγαλε και πάλι αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Γκρίφιν έφερε τούμπα το παιχνίδι (33-35). Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 40-37 υπέρ τους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη ήταν κάκιστοι σε άμυνα και επίθεση και δεν είχαν καμία απάντηση προς τους Τσέχους. Αντίθετα, η Νίμπουρκ έκανε σωστά τα βασικά και κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τα ηνία του σκορ, αλλά και να διευρύνει το προβάδισμα της. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με διψήφια διαφορά (61-49) παίζοντας εξαιρετική άμυνα και περιορίζοντας τα «όπλα» του Δικεφάλου.

Ο Γκρίφιν στην τέταρτη περίοδο το πήρε προσωπικά και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (66-58) έχοντας σημειώσει 18 πόντους. H αντεπίθεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και με συνεχόμενα καλάθια μείωσε σε 66-63, ενώ ο Τζόουνς με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια (66-66). Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με νέο καλάθι του φοβερού και τρομερού Μάλκολμ Γκρίφιν (66-68).

Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά. Οι δύο ομάδες μάχονταν σώμα με σώμα, για να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη. Ο Χάρντιν πέτυχε ένα μεγάλο καλάθι 40” πριν το τέλος και έβαλε μπροστά ξανά τη Νίμπουρκ (71-70). Η απάντηση ήρθε από τον Ζερμέιν Λοβ, ο οποίος 25.8 πριν το φινάλε πέτυχε το καλάθι και κέρδισε και φάουλ. Ο Αμερικανός ευστόχησε και στη βολή και έκανε το 73-71 σ΄ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Ο Μάρβιν Τζόουνς έκανε το κόψιμο του αγώνα. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ με εντυπωσιακή τάπα σταμάτησε τον Χάρντιν και κράτησε το προβάδισμα των δύο πόντων για τον Δικέφαλο του Βορρά 10.1” πριν το τέλος. Ο Ζερμέιν Λοβ ήταν και πάλι καθοριστικός, καθώς με 2 νέες βολές έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (71-75) 9” πριν το φινάλε.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και πήρε τελικά τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 40-37, 61-49, 71-75

  • IMG 5820

    Μουρθία – Μάλαγα 74-80

    Στο Final Four του BCL πέρασε η Μάλαγα. Η Ουνικάχα Μάλαγα  πήρε την νίκη στο πρώτο Ισπανικ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…