Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Νέντοβιτς: Σημείωσε «πράσινο» ρεκόρ 35 αγώνων στο ΣΕΦ

Νέντοβιτς: Σημείωσε «πράσινο» ρεκόρ 35 αγώνων στο ΣΕΦ

Νέντοβιτς

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν εκείνος που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το έκανε σημειώνοντας την πρώτη «20άρα» του στη Stoiximan Basket League. Είχε 24 κι ενώ στις 15 προηγούμενες εμφανίσεις του στην κατηγορία η κορυφαία επίδοση του ήταν οι 19 πόντοι που σημείωσε τρεις φορές στην περσινή σεζόν.

Ο Σέρβος με τους 24 που σημείωσε στο ντέρμπι, έφτασε τους 200+ στο 16ο παιχνίδι του στη Basket League. Είναι ο 60ός ξένος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό πόντων.

Το πιο ξεχωριστό όμως είναι άλλο. Οι 24 πόντοι που σημείωσε ο Νέντοβιτς είναι η κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος από παίκτη του Παναθηναϊκού στα τελευταία 35 ματς Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω σχεδόν 14 χρόνια πίσω για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος από παίκτη των «πράσινων».

Ήταν 17 Φεβρουαρίου 2008 όταν ο Παναθηναϊκός, επιβλήθηκε του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 82-64 για την κανονική περίοδο, με τον Κένεντι Ουίνστον να σημειώνει 26 πόντους.

Πρόκειται παράλληλα για την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 20 ντέρμπι του ΣΕΦ, ανεξαρτήτως ομάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε επίσης 24 για τον Ολυμπιακό στον 5ο τελικό των πλέι οφ του 2012. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση και από τις δύο ομάδες ήταν εκείνη του Γιοτάμ Χαλπερίν για το παιχνίδι της κανονικής περιόδου της σεζόν 2010-11 όταν ο Ισραηλινός σημείωσε 25 πόντους.

Πέραν όσων κατάφερε ο Νεμάνια Νέντοβιτς:

1. Καθοριστικός ήταν για τον Παναθηναϊκό ο Λεωνίδας Κασελάκης. Ο διεθνής φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη από τις 35 εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη Stoiximan Basket League με βάση τους αριθμούς. Είχε 16 ranking ενώ η προηγούμενη καλύτερη ήταν οι 13 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι της περσινής σεζόν με το Περιστέρι Vitabiotics.

2. Για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ασφαλώς αυτό το αποτέλεσμα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να γιορτάσει τα 1.000 παιχνίδια του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, έναν αριθμό που έφτασε πρώτος. Παράλληλα αυτό ήταν το 100ό «αιώνιο» ντέρμπι με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που κρίθηκαν «στα χαρτιά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…