Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαράλντι: «Πως είναι δυνατόν η Ιταλία να έχει μία ομάδα στην Euroleague;»

Μπαράλντι: «Πως είναι δυνατόν η Ιταλία να έχει μία ομάδα στην Euroleague;»

Μπαράλντι

Ο General Manager της Βίρτους Μπολόνια, Λούκα Μπαράλντι, μίλησε για τη μορφή της Euroleague. Το στέλεχος της Ιταλικής ομάδας, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ έχει μόνο μια Ιταλική ομάδα.

Ακόμα, τόνισε ότι η κόντρα μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας, φθείρει το άθλημα. Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία η Ευρωλίγκα να σπάσει σε δυο ομίλους και λιγότερους αγώνες, προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλοί τραυματισμοί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του GM  της Βίρτους, Λούκα Μπαράλντι, στην «Corriere dello Sport»:

Για την Euroleague: «Η διαφωνία μεταξύ της Euroleague και της FIBA ​​φθείρει το μπάσκετ. Θα ήταν σημαντικό να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να έχουν έναν μοναδικό διαγωνισμό. Περισσότερο από ένοχος, θα έψαχνα ποιος είναι σε θέση να θεραπεύσει το… κάταγμα. Το να πας οικονομικά στην Euroleague σήμερα είναι ένα δράμα.

Αν ήταν στο χέρι μου, θα επανέφερα τις κορυφές, θα ξεκινούσα από την αρχή με άλλους, αλλά χωρίς να τους γνωρίζω, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει αυτά τα επιχειρήματα. Έχω μεγάλη εκτίμηση για τον Μπερτομέου, μοιράστηκα 100% όλα τα έργα για τα οποία μας είχε πει, πριν απογοητευτώ για λόγους που δεν ξέρω. Τώρα πρέπει να εντοπιστούν νέα πρόσωπα».

Για τη μορφή της Euroleague: «Είναι δυνατόν μια χώρα όπως η Ιταλία να έχει μόνο έναν σύλλογο στην υψηλότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση; Εάν επιλέξετε έναν επιχειρηματικό δρόμο, η Μπολόνια δεν μπορεί να μείνει έξω γιατί έχει τα πάντα. Εάν, από την άλλη, εστιάσετε στην αθλητική αξία, αφήστε μας να σας πούμε την πορεία.

Όχι αυτό του Eurocup, που είναι ένα παιχνίδι λοταρίας, θα κερδίσει ο πιο τυχερός, όχι ο καλύτερος. Προτάσεις για τη μορφή; Η Euroleague πρέπει να έχει και δύο ομίλους. Και λιγότερους αγώνες, κινδυνεύει από πολλούς τραυματισμούς»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…