Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάγερν – Παναθηναϊκός 81-78: Δεν σηκώνει κεφάλι

Μπάγερν – Παναθηναϊκός 81-78: Δεν σηκώνει κεφάλι

Παναθηναϊκός Euroleague

Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε στη Γερμανία και ηττήθηκε και από την Μπάγερν Μονάχου με 0-0. Οι πράσινοι τρία λεπτά πριν το τέλος είχαν προβάδισμα 7 πόντων (63-70), αλλά ο Λούσιτς τους έριξε στο καναβάτσο. Η γερμανική ομάδα έκανε σιγά σιγά την αντεπίθεση της και με τρίποντο του Λούσιτς έκανε την ανατροπή 28” πριν το φινάλε. Ο Μέικον στη συνέχεια αστόχησε σε τρίποντο και στη ρώσικη ρουλέτα των βολών οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη.

Η Μπάγερν μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και με πρωταγωνιστή τον Χίλιαρντ προηγήθηκε με 16-10. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε άμεσα αντίδραση και με τους Μποχωρίδη και Παπαπέτρου να ηγούνται έφερε το ματς στα ίσια (22-22). Οι «πράσινοι» με αιχμή του δόρατος την άμυνα ζώνης κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του σκορ και μάλιστα έχτισαν και διαφορά της τάξεως των εφτά πόντων (37-44).

Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε ακόμη και σε διψήφια επίπεδα (47-57). Η Μπάγερν, όμως, δεν τα παράτησε. Η γερμανική ομάδα μπήκε ξανά στο παιχνίδι και γρήγορα έφερε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (59-60).

Η Μπάγερν μάλιστα έκανε και την πλήρη ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς προηγήθηκε με καλάθι του ΝτεΣόν Τόμας (61-60). Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν τα παράτησε και με ένα εκπληκτικό σερί 10-0 προηγήθηκε με 70-61 έξι λεπτά πριν το φινάλε. Λούσιτς και Χίλιαρντ βγήκαν μπροστά για τους Βαυαρούς και κατάφεραν να βάλουν και πάλι στο παιχνίδι τους Γερμανούς (69-72).

Ο Λούσιτς ήταν αυτός, που έμελλε να βάλει το πιο καθοριστικό καλάθι. Ο παίκτης της Μπάγερν με 28” στο ρολόι εκτέλεσε για τρεις και πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, με το οποίο έκανε το 77-76. Στη συνέχεια ο Μέικον αστόχησε για τρεις και ο Ρούμπιτ με 2/2 βολές έκανε το 79-76. Ο Νέντοβιτς με τη σειρά του εκτέλεσε δύο βολέ και έκανε το 79-78, αλλά και πάλι ο Ρούμπιτ με 2/2 διαμόρφωσε το τελικό 81-78.

Ο Νέντοβιτς με 2,9” πριν το τέλος πήρε το τελευταίο σουτ, αλλά η μπάλα δεν βρήκε καν στεφάνι.

Δεκάλεπτα: 22-22, 37-44, 59-60, 81-78.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…