Κεντρική Basket League Άρης Μουράτος: «Ο Άρης σίγουρα θα βρει τον δρόμο του με αυτόν τον κόσμο που έχει…»

Μουράτος: «Ο Άρης σίγουρα θα βρει τον δρόμο του με αυτόν τον κόσμο που έχει…»

mouratos
Είναι από τους αθλητές που ανοιχτά εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την ατμόσφαιρα του Παλέ… Ο λόγος για τον Βασίλη Μουράτο, ο οποίος παραμονές του αγώνα με τον Άρη, μέσα από το blog του στον ΕΣΑΚΕ, χαρακτήρισε «εκπληκτικό» τον κόσμο των “κιτρίνων”. Ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής, που αναδείχτηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της Basket League για την σεζόν 2020-21 και φέτος (2021-22) αποτελεί τον δεύτερο πολυτιμότερο παίκτη του Λαυρίου βάσει ranking, μίλησε στο yellowradio.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αγώνα του Σαββάτου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον φετινό Άρη. Επιπλέον, σχολίασε την υποστήριξη των φίλων των “κιτρίνων” προς την ομάδα. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δουλέψαμε πολύ καλά στις επιθετικές επιλογές των Χάνλαν και Κάουαν»

Για το παιχνίδι του Σαββάτου και το αν υπήρχε πλάνο εξουδετέρωσης για τους Χάνλαν και Κάουαν οι οποίοι κινήθηκαν σε… ρηχά νερά: «Ξέραμε πως ο Χάνλαν και ο Κάουαν είναι οι δύο κινητήριοι μοχλοί της ομάδας του Άρη. Γνωρίζαμε πως ένα μεγάλο ποσοστό των επιθέσεων, της τάξεως του 80%-85%, περνάει από τα χέρια τους. Και επίσης, ξέραμε πως αν περιορίζαμε το επιθετικό τους παιχνίδι, είχαμε πολύ μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουμε. Στοχεύσαμε πάνω στους δύο παίκτες, δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα πάνω στις επιθετικές επιλογές τους και νομίζω πως αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Γενικότερα, ήταν ένα κλειστό παιχνίδι αυτό με τον Άρη, δεν ήταν ένα ματς στο οποίο δημιουργήθηκαν μεγάλες διαφορές. Κάποια στιγμή εμείς χάσαμε τον έλεγχο και μπήκε ο κόσμος στην εξίσωση του παιχνιδιού. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά δείξαμε χαρακτήρα και με τις επιθετικές επιλογές του Τάισον (σ.σ. Κάρτερ) στο τέλος, καταφέραμε και πήραμε ένα πάρα πολύ σημαντικό διπλό”.

«Μια ομάδα που πεθαίνει στο γήπεδο και θα γίνεται ολοένα και καλύτερη…»

Για το πώς του φαίνεται ο φετινός Άρης: «Είναι μια πάρα πολύ αθλητική ομάδα. Νομίζω πως η ταυτότητα και ο χαρακτήρας που έχει ο φετινός Άρης, είναι ότι σε κάθε ματς τα δίνει όλα και πεθαίνει στο γήπεδο. Προσπαθεί πάρα πολύ σε κάθε παιχνίδι. Αυτό μου βγάζει εμένα…». Για το ότι ο Άρης έχει χάσει πολλά παιχνίδια στις λεπτομέρειες, όπως συνέβη και στο ματς του Σαββάτου κόντρα στο Λαύριο: «Οταν χάνεις παιχνίδια στο τέλος, από την μία πλευρά πάντα παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη. Από την άλλη πλευρά, εάν αυτό είναι επαναλαμβανόμενο, παύει να αποτελεί σύμπτωση. Θεωρώ πως ο Άρης, τουλάχιστον στην έδρα του, αν έχει αυτή την εικόνα που είχε απέναντί μας, σίγουρα θα καταφέρει να μαζέψει πολλές νίκες. Είναι πολύ δύσκολο να περνάει μια ομάδα από το Αλεξάνδρειο… Στην συνέχεια της χρονιάς, θα βρει καλύτερο ρυθμό ο Άρης. Είναι μια νέα ομάδα, αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες και θεωρώ ότι σιγά-σιγά, χρόνο με τον χρόνο, θα γίνεται ολοένα και καλύτερη. Σε βάθος χρόνου και με τον κόσμο που έχει, πιστεύω ότι ο Άρης σίγουρα θα βρει τον δρόμο του”.

«Να συνεχίσει έτσι ο κόσμος του Άρη…»

Για τη στήριξη του κόσμου του Άρη, τον οποίο εκθείασε παραμονές του αγώνα (Άρης-Λαύριο) μέσα από το blog του στον ΕΣΑΚΕ: «Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω σχόλια για τον κόσμο του Άρη. Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί σαν αθλητές. Τέτοιες ατμόσφαιρες -όπως αυτή του Αλεξανδρείου- θέλουμε να ζούμε. Τέτοια γήπεδα θέλουμε να βλέπουμε. Ο κόσμος του Άρη είναι μπασκετικός… Να σημειώσω, ότι πέρα από τη γενικότερη υποστήριξη του στο μεταξύ μας παιχνίδι, ακόμη και στα κακά διαστήματα του αγώνα, η συμπεριφορά του ήταν αρκετά κόσμια και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα. Οι φίλαθλοι του Άρη ήταν εκεί με τη φωνή τους… Είναι πολύ ξεχωριστό συναίσθημα να παίζεις στο Αλεξάνδρειο. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική και μακάρι ο κόσμος του Άρη να συνεχίσει έτσι».
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…