Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Με τη σχολική κάρτα του edupass και σε εστίαση και λιανεμπόριο οι μαθητές

Με τη σχολική κάρτα του edupass και σε εστίαση και λιανεμπόριο οι μαθητές

σχολική κάρτα

Η σχολική κάρτα του edupass για την είσοδο ανηλίκων σε εστίαση και λιανεμπόριο, ήταν στο επίκεντρο των διευκρινίσεων που έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως γράφουν τα dikaiologitika.gr αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, είχε προαναγγείλει την περασμένη Πέμπτη πως η Επιτροπή θα συζητήσει την αύξηση των δωρεάν self test, έπειτα και τα παράπονα που έφταναν στην κυβέρνηση από γονείς. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ήρθε να ξεδιαλύνει σήμερα το προς τα που θα κινηθεί η κυβέρνηση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Υπάρχει προσανατολισμός ώστε η σχολική κάρτα που έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές όταν κάνουν self test και το δηλώνουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, να ισχύει και σε άλλες δραστηριότητες όπως στην είσοδο σε εμπορικά καταστήματα ή στην εστίαση». Oι μαθητές θα μπορούν πλέον να δείχνουν τη σχολική τους κάρτα από το edupass για να μπαίνουν σε εμπορικά καταστήματα και καφέ.

Προς επέκταση της ισχύος των δύο τεστ

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ερωτώμενος σχετικά, ανέφερε: «Αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι μέσα από την εφαρμογή του self test, δηλαδή ουσιαστικά βεβαιώνεται ότι το παιδί έχει υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται. Επειδή αναγράφεται όμως σχολική κάρτα απασχολεί ορισμένους επαγγελματίες. Τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να κάνουν δυο self test, ενώ για επιπλέον δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα. Θα βρούμε τον τρόπο με αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εκείνη η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να υποστούν κι άλλο self test. Η σχολική κάρτα αποδεικνύει ότι ο μαθητής έκανε self test, μπορεί ένας καταστηματάρχης κι έτσι όπως είναι να το δεχτεί. Σε κάθε περίπτωση για να μην υπάρχει παρερμηνεία θα δοθούν διευκρινίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…