Κεντρική Basket League Μανωλόπουλος στον OVER FM – Δεν υπάρχει χρόνος προετοιμασίας στην Εθνική ομάδα

Μανωλόπουλος στον OVER FM – Δεν υπάρχει χρόνος προετοιμασίας στην Εθνική ομάδα

Μανωλόπουλος

Ο προπονητής του Περιστερίου και της Εθνικής ομάδας για τα παράθυρα του παγκοσμίου κυπέλλου Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στον Over FM στην εκπομπή Cover Page. Αναφέρθηκε στην πορεία και τους στόχους του Περιστερίου, την Εθνική ομάδα και την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1.

Για τον αποκλεισμό του Περιστερίου από τα προκριματικά του Basketball Champions League:

«Απογοητευτήκαμε που αποκλειστήκαμε από το Champions League. από μια ομάδα απ΄ τη Ρουμανία με πολύ υψηλό μπάτζετ. Κάνανε προσπάθεια και εκείνοι για να παίξουν στο Champions League. Είναι μια σοβαρή ομάδα με πολύ καλές επιλογές ξένων παιχτών και μεγάλο μπάτζετ.

Από εκεί και πέρα απογοητευτήκαμε που δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν είναι πρόβλημα μόνο το παιχνίδι που χάσαμε. Είχαμε πρόβλημα και με την προετοιμασία της ομάδας, δεν έχουμε βρεθεί ακόμα όλοι μαζί λόγω τραυματισμών.

Πιστεύω πάρα πολύ στην προετοιμασία της ομάδας και την προπόνηση. Δεν αρκεί απλά να έχω έναν καλό παίχτη και να του πω να μπει έτσι απλά να παίξει. Οπότε σε αυτό το κομμάτι δεν ήμασταν καλοί. Από εκεί και πέρα υπήρχε απογοήτευση και την κουβαλάμε ακόμα και αυτό φαίνεται από τα ματς που έχουμε διαφορές και τις χάνουμε. Αυτό θέλουμε να το βελτιώσουμε.»

Για τις διαφορές του Περιστερίου πέρσι και φέτος:

«Έγινε προσπάθεια από τη διοίκηση και η ομάδα στήθηκε με παίχτες που πίστευα ότι μπορούσαν να προσφέρουν. Δεν ήταν εύκολο να στήσουμε την ομάδα γιατί όταν παίζεις προκριματικά, δύσκολα θα βρεις παίχτες καλούς που θα θέλουν να έρθουν. Το άλλο πρόβλημα ήταν ότι λόγω του COVID όλα πήγαν πίσω και σε θέμα αγορών, ειδικά μετά το Summer League.

Για αυτό δεν μπορέσαμε να προσεγγίσουμε μεγαλύτερα ονόματα.  Πήραμε κάποιους καλούς παίχτες, απλά δεν βρεθήκαμε πολύ για να έχουμε ένα πιο θετικό αποτέλεσμα.»

Για το φετινό ρεκόρ του Περιστερίου στους 4 αγώνες της Basket League (εκτός έδρας 2-0, εντός έδρας 0-2):

«Έχουμε παίξει εντός με Παναθηναϊκό και Προμηθέα και εκτός με Ηρακλή και ΠΑΟΚ. Ήταν δύσκολα και τα 4 παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί από το ξεκίνημα του. Ο Προμηθέας είναι πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίχτες. Παρόλα αυτά, οι εκτός έδρας νίκες ήταν σημαντικές και δύσκολα θα περάσουν πολλές ομάδες από το Ιβανώφειο και τον ΠΑΟΚ.»

Για το αν έχει πέσει η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων στο πρωτάθλημα:

«Κάθε χρονιά βελτιώνεται, είναι καλύτερο σε σχέση με πέρσι, με ομάδες που είναι ανταγωνιστικές σε κάθε παιχνίδι και για αυτό βλέπουμε αποτελέσματα που δεν τα περιμένουμε. Αυτό νομίζω θέλει και ο τηλεθεατής και ο κόσμος που επέστρεψε στα γήπεδα. Γενικά υπάρχει βελτίωση.»

Για την επιστροφή του Ολυμπιακού:

«Ανεβάζει πολύ το πρωτάθλημα και μου έχουν λείψει πάρα πολύ τα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.»

Για τους στόχους του Περιστερίου:

«Ο στόχος είναι να κερδίσουμε αύριο στην Ευρώπη, βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είτε παίζουμε Ευρώπη, είτε Ελλάδα, προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια.»

Για την Εθνική Ομάδα σχολίασε ο Μανωλόπουλος :

«Δεν είναι εύκολο και δεν θα μιλήσουμε για την επιλογή των παιχτών και ότι δεν θα έχουμε τους παίχτες από την Ευρωλίγκα. Στα παράθυρα δεν θα έχουμε παίχτες που τους είχαμε πέρσι όπως ο Μπουρούσης. Πρέπει να έρθουν νέα παιδιά και να πάρουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ότι δεν υπάρχει περίοδος προετοιμασίας και είναι καινούργια και τα παιδιά και εγώ και έχουμε μόνο 2 μέρες προετοιμασίας. Παίζουμε 25 Νοεμβρίου και προετοιμαζόμαστε στις 22 Νοεμβρίου.

Υπάρχει πάρα πολλή όρεξη από παίχτες, συνεργάτες και ομοσπονδία. Είμαστε σε επικοινωνία σχεδόν κάθε μέρα, μιλάμε στο zoom 2-3 φορές την εβδομάδα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά για να καταφέρουν να παίξουν μαζί, αυτό είναι το ζητούμενο.»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…