Κεντρική Basket League Αγώνες Λαύριο – Ιωνικός 59-61: Σπουδαία ανατροπή και νίκη για τον Ιωνικό

Λαύριο – Ιωνικός 59-61: Σπουδαία ανατροπή και νίκη για τον Ιωνικό

Μουράτος

Ο Ιωνικός Νικαίας πήρε μία σπουδαία νίκη στο Λαύριο, καθώς επικράτησε της τοπικής ομάδας με 61-59. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σε όλο το ματς πίσω στο σκορ, αλλά στην τελευταία περίοδο έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζέρμαν, που έβαλε μπροστά τον Ιωνικό στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μοιραίοι οι Αμινού και Μουράτος, καθώς αστόχησαν σε δύο διαδοχικά τρίποντα στο φινάλε.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με το Λαύριο να έχει ένα μικρό προβάδισμα 2 πόντων (7-5). Οι γηπεδούχοι σιγά σιγά βρήκαν ρυθμό στο ματς και με ένα μικρό σερί 6-0 προηγήθηκε με 14-9. Το σερί συνεχίστηκε και έφτασε μέχρι και το 10-0 σε 2′ και η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ξέφυγε στο σκορ (18-9).

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες κόλλησαν επιθετικά. Ακολούθησαν διαδοχικά άστοχα σουτ, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Τζέρι Σμιθ έσπασε την αφλογιστία και με καλάθι έκανε το 20-9 για τους γηπεδούχους, με τον Ιωνικό να είναι άφαντος επιθετικά και χαρακτηριστικό είναι ότι έμεινε χωρίς σκορ για περίπου τέσσερα λεπτά. Μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι, με το Λαύριο να κρατάει τη διψήφια διαφορά του (20-10).

Ο Ιωνικός στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου προσπάθησε να μαζέψει τα πράγματα, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τις λύσεις και κράταγαν σε απόσταση τους φιλοξενούμενους (22-14). Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν τελικώς αντίδραση και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Λαυρίου (9 στο σύνολο) κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά μόλις στους 3 πόντους (29-26).

Ο Βασίλης Μουράτος επέστρεψε στο παρκέ από τον Χρήστο Σερέλη και άλλαξε όλη την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής με συνεχόμενα καλάθια και ασίστ εκτόξευσε και πάλι τη διαφορά στους 11 πόντους (37-26) και έδωσε ανάσα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Σεγκούρα, όμως, δεν τα παράτησαν και με μικρό σερί 4-0 μείωσαν τη διαφορά και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 37-30.

Iωνικός ροκάνισε ξανά τη διαφορά, αλλά ο Βασίλης Μουράτος μίλησε ξανά. Ο Έλληνας γκαρντ με ένα μεγάλο τρίποντο έδωσε ανάσα στο Λαύριο και έκανε το 42-35. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του σκορ, αλλά η ομάδα του Σεγκούρα δεν τα παράτησε και έμεινε κοντά στο σκορ (44-38). Το +6 παρέμεινε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (48-42), με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην τελευταία περίοδο. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κάκιστο και για τους δύο και χαρακτηριστικό είναι ότι σημειώθηκαν μόλις 23 πόντοι συνολικά.

Το Λαύριο μπήκε δυνατά στο τελευταίο δεκάλεπτο και με ένα μικρό σερί 4-0 έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (52-42). Ο Ιωνικός απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και γι ακόμη μία φορά κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς (55-50). Ο Τζέρμαν συνέχισε να πυροβολεί και με νέο καλάθι μείωσε στους 3 (55-52). Μουράτος και Κάρτερ, όμως, πήραν την ομάδα στις πλάτες του και με δύο μαζεμένα καλάθια έκαναν το 59-52.

Ο Αθηναίου με ένα μεγάλο τρίποντο έδωσε ανάσα στον Ιωνικό και έριξε τη διαφορά στους 4 (59-55), ενώ ο Όουενς με κάρφωμα έκανε το 59-57 1,20′ πριν το τέλος του ματς. Ο Όουενς πέτυχε ακόμη ένα καλάθι και έφερε το ματς στα ίσια (59-59) μόλις 48” πριν το τέλος του αγώνα. Ο Τζέρμαν ολοκλήρωσε την ανατροπή 39” πριν το τέλος, καθώς σκόραρε στον αιφνιδιασμό και έκανε το 61-59.

Το Λαύριο κατάφερε να κλέψει την μπάλα και είχε 18” στη διάθεση του. Οι παίκτες του Σερέλη, όμως, αστόχησαν σε δύο τρίποντα με τους Αμινού και Μουράτο και τελικά ο Ιωνικός πήρε τη νίκη με 61-59.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 37-30, 48-42, 59-61

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…