Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο 82-59: «Διέλυσε» το Λαύριο ο Κολοσσός

Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο 82-59: «Διέλυσε» το Λαύριο ο Κολοσσός

basket league

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε στη Ρόδο ο Κολοσσός, καθώς επικράτησε του Λαυρίου με 82-59. Οι Νησιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και με εξαιρετικά ποσοστά στο τρίποντο κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα της Basket League.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (7-7). Σ΄εκείνο το σημείο ο Κολοσσός Ρόδου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και με ένα εντυπωσιακό σερί 11-0 πήρε διψήφια διαφορά (20-9). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση (87% δίποντα, 50% τρίποντα) και δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης στο Λαύριο (30-15).

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έδειξε σημάδια αντίδρασης στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα μικρό σερί κατάφερε να μειώσει (30-19). Οι άμυνες ήταν κυρίαρχες και τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο (32-19). Το Λαύριο προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ, κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους εννιά (34-25), αλλά η αντεπίθεση του δεν είχε συνέχεια. Ο Κολοσσός συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα, μπλόκαρε τα όπλα των φιλοξενουμένων και ολοκλήρωσε το ημίχρονο μπροστά με 43-29.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα στα πρώτα λεπτά παρέμεινε ίδια. Το Λαύριο προσπαθούσε να πλησιάσει, αλλά ο Κολοσσός είχε τον πλήρη έλεγχο στο ματς (53-40)Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε ρεσιτάλ έξω από τη γραμμή του τριπόντου, με τις δύο ομάδες να ευστοχούν σε συνεχόμενα σουτ, με τους γηπεδούχους να κρατούν τη διψήφια διαφορά τους (59-47). Το Λαύριο, όμως, αποδείχθηκε σκληρό για να πεθάνει. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νικολαΐδη έτρεξε συνολικό σερί 12-0 και μείωσε σε 59-54. Ο Μομίροφ πέτυχε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και έδωσε μεγάλη ανάσα στους γηπεδούχους (62-54).

Το τρίποντο του Σέρβου έδωσε ψυχολογικά στον Κολοσσό, που μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο δυνατά και με σερί 5-0 προηγήθηκε ξανά με διψήφια διαφορά (67-54). Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ακόμη ένα τρίποντο αυτή τη φορά με τον Ξανθόπουλο και έκαναν το 70-54. Ο Κολοσσός έκανε πάρτι στο τέταρτο δεκάλεπτο και με όμορφο μπάσκετ έφτασε να προηγείται ακόμη και με 22 πόντους (77-55).

Tα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Κολοσσός έκανε ότι ήθελε στην αναμέτρηση και τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 82-59.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 43-29, 62-54, 82-59

Screenshot 3 2 Screenshot 4 1

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…