Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Α' ΕΣΚΑ Ίριδα Πετρούπολης: Τρίποντο με σεβασμό στη διαφορετικότητα

Ίριδα Πετρούπολης: Τρίποντο με σεβασμό στη διαφορετικότητα

Ίριδα Πετρούπολης

Σε έναν… διαφορετικό αγώνα μπάσκετ θα συμμετάσχει την Πέμπτη 2/12 η Ίριδα Πετρούπολης. Η ομάδα του κόουτς Σταματόπουλου, που αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑ ανδρών, υποστηρίζει με τη συμμετοχή της την εκδήλωση του δήμου Πετρούπολης «Τρίποντο με σεβασμό στη διαφορετικότητα». Στην πρωτοβουλία του δήμου, θα συμμετάσχουν όλα τα σωματεία της περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ίριδα Πετρούπολης:

«Αυτή την Πέμπτη θα δώσουμε έναν ξεχωριστό αγώνα.
Ο Δήμος Πετρούπολης βάζει «Τρίποντο στον Σεβασμό στη Διαφορετικότητα»
Ο Δήμος Πετρούπολης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, διοργανώνει «Φιλικό Αγώνα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια» και βάζει «Τρίποντο στον Σεβασμό στη Διαφορετικότητα».
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Πετρούπολης «Νίκος Παξιμαδάς».
Στον αγώνα θα συμμετέχουν αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου «Άτλας» που αποτελεί μέρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ) και αθλητές των Αθλητικών Ομίλων Πετρούπολης «ΑΡΗΣ», «ΙΡΙΣ», «ΚΥΜΑ-WAVE» & «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ».
«Οι αθλητές των Αθλητικών Ομίλων Μπάσκετ της πόλης μας θα αγωνιστούν χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά αναπηρικά αμαξίδια, σε μια προσπάθεια να δείξουν το πνεύμα ισονομίας που (πρέπει να) χαρακτηρίζει κάθε μορφή συνεργασίας με άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και να μεταφέρουν στο κοινό το μεγαλείο του καθημερινού αγώνα των ΑμεΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των οδηγιών προστασίας εξάπλωσης του Covid 19».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Α' ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Από την ΚΑΠ στα Μελίσσια ο Παρασκευόπουλος (pic)

Τα Μελίσσια ανακοίνωσαν την απόκτηση του Βασίλη Παρασκευόπουλου Σε μία σημαντική μεταγραφι…