Κεντρική Γυναίκες Εθνική Γυναικών: Η Καλέντζου αναλύει την Πορτογαλία

Εθνική Γυναικών: Η Καλέντζου αναλύει την Πορτογαλία

Καλέντζου Εθνική Γυναικών

Το δεύτερο βήμα για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2023 θέλει να κάνει η Εθνική Γυναικών. Το συγκρότημα του Πέτρου Πρέκα την Κυριακή 14/11 (18.00, ERTFLIX), αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στο «Φ.Αμοιρίδης» της Ξάνθης.

Όπως και η Ελλάδα έτσι και η Πορτογαλία ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά. Η Δήμητρα Καλέντζου, εκ των συνεργατών του Πέτρου Πρέκα, αποκρυπτογραφεί την προσεχή αντίπαλο και αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της.

Η ανάλυση της κόουτς της Εθνικής Γυναικών, Δήμητρας Καλέντζου:

«Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που η δύναμή της είναι στην περιφέρεια. Είναι ταχύτατη και αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και στις πολλές επιθέσεις. Πιέζει με πάρα πολλούς τρόπους σε όλο το γήπεδο και προσπαθεί να αποδιοργανώσει τον αντίπαλο. Οπότε βασικός μας σκοπός είναι να ελέγξουμε από την αρχή τον ρυθμό του παιχνιδιού, να αποφύγουμε τα λάθη και φυσικά να εκμεταλλευτούμε την ποιότητά μας σαν ομάδα και την υπεροχή μας μέσα στο καλάθι.

Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που δεν διαθέτει το μεγάλο αστέρι και δεν ξεχωρίζει κάποια παίκτρια. Μοιράζονται όλα, αλλά βασικό ρόλο στο επιθετικό της κομμάτι έχει η περιφέρειά, ενώ διαθέτει καλά και γρήγορα γκαρντ. Από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε στον ρυθμό της».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Λιόλιος: «Βρε Λορέντζο τι λες τώρα…»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι έτοιμος για reality! Ήταν 22 χρόνια πριν, στο… μακρινό 2002, όταν…