Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Φαλ: «Αντέγραψε» την ιστορική επίδοση ranking του Ράτζα

Φαλ: «Αντέγραψε» την ιστορική επίδοση ranking του Ράτζα

Φαλ

Ο Μουσταφά Φαλ ήταν, στατιστικά, ο κορυφαίος του ντέρμπι με 35 ranking που ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Ο Γάλλος σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις του με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ αφού στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του δεν είχε ξεπεράσει τους 12 πόντους και τα επτά ριμπάουντ ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ranking ήταν οι 19 πόντοι στο ματς με τον Ηρακλή.

Η επίδοση που είχε στο σύστημα αξιολόγησης έχει ξεχωριστό, στατιστικό ενδιαφέρον αφού ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ από παίκτη του Ολυμπιακού στα ντέρμπι Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. 35 ranking –με την μετατροπή του τότε συστήματος αξιολόγησης tendex- είχε και ο Ντίνο Ράτζα στο αντίστοιχο παιχνίδι της περιόδου 2000-01. Ήταν 14 Ιανουαρίου 2001 όταν ο Κροάτης είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη με 86-78.

Το ρεκόρ των «αιώνιων» ντέρμπι με την καλύτερη επίδοση ranking κρατάει από τις 28 Φεβρουαρίου 2010 ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 40 ranking στην εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με 98-90 για την κανονική περίοδο του 2009-10.

*Δίπλα στον Φαλ στάθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ φτάνοντας επίσης σε double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ήταν η τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα που έφτασε σε τέτοια επίδοση –είχαν προηγηθεί εκείνες των αγώνων με ΑΕΚ στην 1η και Περιστέρι Vitabiotics στην 6η αγωνιστική- και έτσι έφτασε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Ουσμάν Κρουμπάλι της Λάρισας.

Ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» με τους 19 πόντους του έφτασε τους 1.300+ στο 126ο παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League.

*Ήταν η δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα που δύο παίκτες από την ίδια ομάδα έφτασαν στο ίδιο ματς σε double-double. Το ίδιο είχαν κάνει οι Έρικ Λόκετ και Τζέιμς Κέλι για τον Άρη στο ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα.

Με τα τέσσερα συνολικά double-double από τους Βεζένκοφ και Φαλ, ο Ολυμπιακος έφτασε τον Προμηθέα στη 2η θέση της σχετικής λίστας και είναι πίσω μόνο από τον Άρη που έχει πέντε.

*Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κοουτσάρισε για 253η φορά στην κατηγορία και με αυτήν έφτασε στη 17η θέση της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής τον Κώστα Πετρόπουλο.

*Το αποψινό παιχνίδι ήταν το δεύτερη της φετινής Stoiximan Basket League στο οποίο δεν νίκησε η ομάδα που είχε καλύτερο ranking. Ο Ολυμπιακός είχε 94 και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 75. Η πρώτη φορά που έγινε αυτό ήταν στο ματς της 6ης αγωνιστικής μεταξύ του Ηρακλή και του Απόλλωνα, όταν η ομάδα της Πάτρας νίκησε έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους από εκείνη της Θεσσαλονίκης (84 έναντι 86).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…