Κεντρική Γυναίκες Εθνική Γυναικών: Δηλώσεις μετά τη μεγάλη νίκη επί τις Πορτογαλίας

Εθνική Γυναικών: Δηλώσεις μετά τη μεγάλη νίκη επί τις Πορτογαλίας

Εθνική Γυναικών

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε της Πορτογαλίας με 64-57 και πήρε τη δεύτερη νίκη στη δεύτερη αγωνιστική της Προκριματικής Φάσης του Ευρωμπάσκετ 2023. Δείτε τι δήλωσαν οι προπονητές των δύο ομάδων, αλλά και οι πρωταγωνίστριες στο παρκέ Άρτεμις Σπανού, Μαριέλλα Φασούλα και Μάρσια ντα Κόστα Ρομπάλο.

Πέτρος Πρέκας (προπονητής, Ελλάδα): «Καταφέραμε να κάνουμε δύο νίκες σε δύο παιχνίδια. Καταφέραμε να χτίσουμε μια ομάδα σε πολύ λίγες μέρες, να είναι ανταγωνιστική και να κάνει το καλύτερο δυνατό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο της Ξάνθης που ήρθε και μας στήριξε, τις παίκτριες για τη μεγάλη ενέργεια ακαι διάθεση που έδειξαν και στα δύο παιχνίδια. Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΕΟΚ που ήταν κοντά μας αυτές τις μέρες και μας γέμισε ελπίδες για το μέλλον και να πω ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια. Είναι σημαντικές οι δύο νίκες, αλλά υπάρχει συνέχεια. Θα δούμε τα επόμενα παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

Άρτεμις Σπανού (αθλήτρια, Ελλάδα): «Ξέραμε πως θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό στην Αγγλία. Η Πορτογαλία ξέραμε πως είνα ομάδα που πηγαίνει πολύ στην επαφή, που πιέζει πάρα πολύ και είχαμε προετοιμαστεί. Μπήκαμε δυνατά, σε κάποιο σημείο χάσαμε κάποια ριμπάουντ και σουτ και η εικόνα άλλαξε. Το μπάσκετ είναι μεταβαλλόμενο. Το σκορ πήγε πάνω κάτω, αλλά μείναμε συγκεντρωμένες και στο στόχο μας και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό αυτό το 2-0, ειδικά με τις δύο αυτές ομάδες. Νίκησαμε το φαβορί του ομίλου εκτός και μια πολύ καλή ομάδα εδώ. Είναι ένα δυνατό ξεκίνηα για εμάς και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να γίνουμε καλύτερες και στα επόμενα παράθυρα να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Μαριέλλα Φασούλα (αθλήτρια, Ελλάδα): «Πήραμε τη νίκη, αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Λίγο στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και κάναμε κάποια λάθη. Μείναμε μαζί όμως, παίξαμε ομαδικά και τα καταφέραμε μαζί να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Παίξαμε πιο δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο κρατήσαμε μια διαφορά και νικήσαμε. Κάνουμε μια καινούρια προπσάθεια με μια καινούρια ομάδα και κανούριο τεχνικό επιτελείο. Βήμα βήμα… Είναι λογικό να υπάρχουν λάθη και μερικά αδύναμα σημεία, αλλά το σημαντικό είναι ότι μείναμε όλες μαζί και από εδώ μαθαίνουμε και μπορούμε να πάμε μόνο πιο ψηλά. Οπότε, η νίκη ήρθε και συγκεντρωνόμαστε στο πως μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».

Ρικάρντο Βασκονέλος (προπονητής, Πορτογαλία): «Γνωρίζαμε πως έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα. Προσπαθήσαμε πολύ, παλέψαμε, αλλά δεν ήμασταν σε καλή μέρα στα σουτ τριών πόντων. Χρειάζεσαι καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα για να νικήσεις την Ελλάδα, ειδικά στην έδρα της».

Μάρσια ντα Κόστα Ρομπάλο (αθλήτρια, Πορτογαλία): «Ξέραμε από την αρχή πόσο δύσκολο θα ήτνα ένα παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα και εκτός έδρας. Είναι πολύ καλή ομάδα η ελληνική. Μείναμε στο πλάνο μας, προσπαθήσαμε και επιστρέψαμε όταν βρεθήκαμε πίσω με μεγάλη διαφορά, κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά δεν είμαστε χαρούμενες από το τελικό αποτέλεσμα. Θα τα πάμε καλύτερα την επόμενη φορά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ο δεύτερος τελικός στίς γυναίκες… κάπως αλλιώς

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στις γυναίκες, χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Πόσο άδικο για…