Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εθνική Ανδρών: Η ανάλυση της Μεγάλης Βρετανίας

Εθνική Ανδρών: Η ανάλυση της Μεγάλης Βρετανίας

Παπαδόπουλος Εθνική Ανδρών

Η Εθνική ανδρών, την πέμπτη 25/11, αρχίζει την προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του FIBA World Cup 2023. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται στο Νιουκάστλ όπου θα αντιμετωπίσει (20.30 ώρα Ελλάδας) την Μεγάλη Βρετανία.

Ο Σάββας Καμπερίδης, θα καθοδηγήσει σήμερα την Εθνική ανδρών λόγω της απουσίας του ασθενή Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ο συνεργάτης του και μέλος του τεχνικού επιτελείου της Ελλάδας,  Κώστας Παπαδόπουλος, παρέθεσε τα βασικά σημεία που χρειάζονται προσοχή από τον αντίπαλο και αυτά που πρέπει να κάνει η Εθνική ανδρών για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ανάλυση της Μεγάλης Βρετανίας από τον Κώστα Παπαδόπουλο:

«Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που βρίσκεται αρκετά χρόνια μαζί, υπάρχει κατ’ επέκταση συνοχή αφού αυτοί οι παίκτες αγωνίζονται μαζί τα τελευταία 3-4 χρόνια. Στηρίζονται πάρα πολύ στον Λουκ Νέλσον, τον παίκτη που κουβαλάει όλο το σκοράρισμα, ενώ είναι πολύ δυνατοί και στην front line, έχουν αθλητικά παιδιά, δυνατά και προσπαθούν να περάσουν εκεί τη μπάλα.

Κάπως έτσι διαγράφεται και το τι πρέπει να κάνουμε εμείς και το βασικό είναι να αντιμετωπίσουμε τους ψηλούς τους. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ αφού πάνε με ορμή σε αυτά και είναι πού αθλητικοί παίκτες και φυσικά να σταματήσουμε το σκοράρισμα του Νέλσον, που είναι αναμφισβήτητα ο κινητήριος μοχλός τους. Θεωρώ ότι αν πετύχουμε σε αυτούς τους δύο βασικούς στόχους δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Η δική μας ομάδα έχει μεγάλη διάθεση, υπάρχουν καλές συνεργασίες και χημεία μεταξύ των παικτών και αν δείξουμε την απαραίτητη συγκέντρωση, ξαναλέω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να φτάσουμε στον στόχο μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός 72-93: «Τρομακτικός» Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στην Ιταλία και επικράτησε της Αρμάνι Μιλ…