Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 81-48: Εικόνα ντροπή και διασυρμός στο Βελιγράδι [vid]

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 81-48: Εικόνα ντροπή και διασυρμός στο Βελιγράδι [vid]

nate wolters crvena zvezda mts belgrade eb21 scaled

Αποκαρδιωτικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι και γνώρισε βαριά ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα (81-48). Οι «πράσινοι» σε όλο το ματς ήταν εκτός τόπου και χρόνου και όπως ήταν φυσικό οι Σέρβοι τους… συνέτριψαν. Το «τριφύλλι» ήταν κάκιστο σε άμυνα και επίθεση και δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικό σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Η διαφορά των 33 πόντων είναι η μεγαλύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 6-2 με τέσσερις πόντους του Παπαγιάννη. Στη συνέχεια, όμως, κόλλησε σε άμυνα και επίθεση. Ο Νέιτ Ουόλτερς έκανε πάρτι και με 10 πόντους και συνολικό σερί 12-0 ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε με 14-6. Το σερί των Σέρβων συνεχίστηκε και η διαφορά για πρώτη φορά στο παιχνίδι έφτασε σε διψήφια επίπεδα (16-6).

H ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη συνέχισε να είναι αποκαρδιωτική. Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος σε άμυνα και επίθεση. Όπως ήταν φυσικό, ο Ερυθρός Αστέρας δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και η διαφορά έφτασε τους 13 (21-8). Μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι, με το τριφύλλι να σημειώνει μόλις 8 πόντους σε μία ολόκληρη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και με ένα γρήγορο σερί 6-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου μπήκε ξανά στο ματς (21-14). Η άμυνα των φιλοξενουμένων συνέχισε να είναι κατώτερη των περιστάσεων και ο Ερυθρός Αστέρας έβρισκε εύκολα καλάθια και συντηρούσε τη διψήφια διαφορά του (29-18). Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και χαρακτηριστικό είναι το 1/9 τρίποντα!

Ο Έλληνας τεχνικός έψαχνε απελπισμένα λύσεις και δοκίμασε αρκετά σχήματα, ενώ χρησιμοποίησε και τον Λευτέρη Μποχωρίδη, που στα προηγούμενα ματς της Ευρωλίγκα δεν είχε χρόνο συμμετοχής. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν βελτιώθηκε. Αντίθετα, ο Ερυθρός Αστέρας έκανε πάρτι και εκτόξευσε τη διαφορά στους 19 (39-20). Oι «πράσινοι» μάζεψαν τα πράγματα στο τελευταίο λεπτό και με ένα μικρό σερί 6-0 έριξε τη διαφορά στους 13 (39-26).

Ο Ερυθρός Αστέρας και στο δεύτερο μέρος είχε τον έλεγχο στο ματς και κρατούσε σε απόσταση τον Παναθηναϊκό (43-38). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε ακόμη και τους 19 πόντους (47-38). Το επιθετικό πρόβλημα των πρασίνων δεν λύθηκε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν μπορούσαν να φανούν ανταγωνιστικοί (53-34). Οι Σέρβοι έκαναν πάρτι στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 21 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (57-36).

Το βασανιστήριο για τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Πρίφτη έδειχναν ανήμποροι και το ματς ήταν πραγματικός εφιάλτης για τους πράσινους (78-45). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και το τριφύλλι συνετρίβη από τους Σέρβους με 81-48!

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 39-26, 57-36, 81-48

Screenshot 3 Screenshot 4

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…