Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών Απόλλων Πάτρας: O Δίπλαρος ψηλά στις επιδόσεις κερδισμένων φάουλ

Απόλλων Πάτρας: O Δίπλαρος ψηλά στις επιδόσεις κερδισμένων φάουλ

Απόλλων Δίπλαρος

Ο Απόλλων Πάτρας έχει έναν… εξολοθρευτή; Ο Νίκος Δίπλαρος «φόρτωσε» τους παίκτες του Περιστερίου με 12 φάουλ. Επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League καθώς το προηγούμενο μοιράζονταν δύο παίκτες του Άρη, ο Ολιβιέ Χάνλαν και ο Άντονι Κάουαν με 10 κερδισμένα φάουλ στα ματς με το Λαύριο  εντός και τον Προμηθέα εκτός έδρας.

Ο διεθνής γκαρντ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων τεσσάρων σεζόν στη Stoiximan Basket League αφού 12 κερδισμένα φάουλ είχαν ο ο Ντέβιον Μπέρι με τον Πανιώνιο, ο ΤζέΚουαν Λιούις με την Κύμη, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με τον Ολυμπιακό και ο Στιβ Μπαρτ με το Ρέθυμνο Cretan Kings στη σεζόν 2018-19 όπως και ο Σαμάρντο Σάμιουελς με τον Πανιώνιο για τη σεζόν 2019-20.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση κερδισμένων φάουλ ήταν εκείνη των 13 που είχε ο Μαρκίθ Κάμινγκς με τον Πανιώνιο στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό της περιόδου 2017-18.

Τα 12 κερδισμένα φάουλ που είχε χθες ο Νίκος Δίπλαρος τον κατατάσσουν ψηλά στη σχετική, ιστορική λίστα του Απόλλωνα Oscar στη Stoiximan Basket League. Ο 24χρονος γκαρντ ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας της Πάτρας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Την κορυφαία μοιράζονται από τη δεκαετία του ’90 με 14 κερδισμένα φάουλ ο Ροντ Σέλερς (Απόλλων-Άρης για τη σεζόν 1993-94) και ο Μπακ Τζόνσον (Απόλλων-Ηρακλής για τη σεζόν 1995-96).

Από 13 κερδισμένα φάουλ είχαν οι Γκρεγκ Σάτον, Ρέτζι Τζόρνταν, Ντούσαν Βούκσεβιτς, Παναγιώτης Λιαδέλης και Στιβ Μπαρτα κατά σειρά, ενώ η χθεσινή επίδοση του Δίπλαρου ήταν η 12η με 12+ στην ιστορία του Απόλλωνα Πάτρας Oscar.

Ο Απόλλων Πάτρας μέσα από άλλους αριθμούς:

Ο Γιάννης Μολφέτας έγινε ο 90ός παίκτης στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας στη Stoiximan Basket League που έφτασε τους 100 πόντους, με τους οχτώ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι.

Δεν είχε πολλές κατοχές το χθεσινό παιχνίδι. Ο Απόλλων Πάτρας Oscar είχε τις λιγότερες κάνοντας 72 και ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της φετινής σεζόν αφού τον ίδιο αριθμό είχε απέναντι του στο ματς της 2ης αγωνιστικής ο Κολοσσός H Hotels.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…