Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα Βερολίνου – Μακάμπι Τελ Αβίβ 91-86: Η Άλμπα σόκαρε τη Μακάμπι

Άλμπα Βερολίνου – Μακάμπι Τελ Αβίβ 91-86: Η Άλμπα σόκαρε τη Μακάμπι

Άλμπα

Η Άλμπα Βερολίνου έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κέρδισε τη Γερμανία τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 91-86. Η γερμανική ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η Άλμπα Βερολίνου μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα (8-4). Η Μακάμπι ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι και με επί μέρους σκορ 9-2 πέρασε μπροστά (10-13). Η αναμέτρηση στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένη. Το σκορ άλλαξε συνεχώς χέρια, με τους Γερμανούς να κρατούν τα ηνία στο τέλος της περιόδου (21-17).

Ο Τίμαν με 2/2 τρίποντα «τρύπησε» την αντίπαλη άμυνα και βοήθησε την Άλμπα να κρατήσει το προβάδισμα της (28-23). Η ομάδα του Σφαιρόπουλου κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι (28-29), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η γερμανική ομάδα έσφιξε την άμυνα της και με μεγάλη ευστοχία κατάφερε να πάρει προβάδισμα και μάλιστα έχτισε και διψήφια διαφορά (45-35).

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πίεζε για την ανατροπή, αλλά η Άλμπα Βερολίνου είχε τις λύσεις και κράταγε σταθερά τα ηνία του σκορ (60-55). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο στο ματς και διατήρησαν το προβάδισμα τους (63-58).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η εικόνα παρέμεινε ίδια. Η Άλμπα Βερολίνου είχε το προβάδισμα και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να πιέζει. Η γερμανική ομάδα άντεξε τελικά και πήρε τη νίκη με 91-86.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 45-35, 65-58, 91-86

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…