Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 82-85: Της χάλασε το μυαλό και κέρδισε

ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 82-85: Της χάλασε το μυαλό και κέρδισε

ΑΕΚ ΚΟΛΟΣΣΌΣ

Η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League , υποδέχτηκε τον Κολοσσό Ρόδου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ποτ αλλά και πολλούς παίκτες ακόμα, νίκησαν μέσα στην Αθήνα μρ 85-82.

Ο Στέφανος Δέδας επέλεξε για το αρχικό του σχήμα τους Κολόμ, Φλιώνη, Ανγκόλα, Γκρίφιν και Χάμερ. Από την άλλη ο κόουτς Γκαντζούρης διάλεξε τους Μομίροφ, Γουίλιαμς, Σλαφτσάκη, Τιλί και Ποτ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Κολοσσός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και εγκλώβισε την ΑΕΚ με τη δυναμική του άμυνα. Οι Ροδίτες στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου βρέθηκαν να προηγούνται με 10-6 μέσα στα Άνω Λιόσια. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον καλό τους ρυθμό, με αποτέλεσμα ακόμα κι όταν η «Ένωση» πλησίαζε στους 6, οι Ροδίτες έβρισκαν τις λύσεις.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 26-16 υπέρ του Κολοσσού Ρόδου

Αντέδρασε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπόρεσε να αντιδράσει και στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου μείωσε σε 21-26, αλλά και σε 25-29. Μάλιστα ο Ίαν Χάμερ με τρίποντο στη λήξη της επίθεσης ήταν εκείνος που έφερε την «Ένωση» κοντά στο σκορ. Ακόμα, η «Βασίλισσα» με ελεύθερες βολές του Κολόμ πλησίασε με 28-29, φέρνοντας το παιχνίδι ουσιαστικά στα ίσα.

Η ομάδα του Δέδα έσφιξε έτι περεταίρω την άμυνα της με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει περίπου 1μισι λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν εκείνος που έδωσε στην ομάδα του νέα πνοή με την είσοδό του στο παρκέ.

Τα ομαδικά στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου:

ΑΕΚ: 11/22 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4/8 βολές, 19 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα, 9 λάθη, 3 μπλοκ.

Κολοσσός Ρόδου: 8/16 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 8/10 βολές, 17 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα, 7 λάθη, 1 μπλοκ.

Καλό ξεκίνημα η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Μάλιστα η «Ένωση» βρέθηκε να προηγείται με 46-40 και 48-44, έπειτα από τρίποντο και δίποντο του Ανγκόλα. Ο άσος της «Βασίλισσας» βγήκε μπροστά για ένα ακόμα παιχνίδι.

Ο Κολοσσός από την άλλη μπόρεσε να αντιδράσει και με τρίποντο του Μομίροφ πέρασε μπροστά με 49-48, μέσα στα Άνω Λιόσια. Ακόμα, με ενέργειες των Ποτ και Τιλί διεύρυνε το προβάδισμά του σε 48-53. Ο Κολόμ απάντησε με μεγάλο τρίποντο, κάνοντας το 51-53.

Η ΑΕΚ αν και βρέθηκε πάλι να κυνηγά το σκορ, ευτύχησε να δει τον Φιλιππάκο να βγαίνει μπροστά. Ο άσος των γηπεδούχων, με προσωπικές ενέργειες και ένα εύστοχο γκολ-φάουλ, έφερε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής για το 57-58. Στη συνέχεια ο Μπράιαντ Ανγκόλα ξαναδήλωσε «παρών» και με μεγάλο τρίποντο έβαλε και πάλι μπροστά την «Ένωση με 63-60. Μάλιστα αυτός ήταν και ο 28ος πόντος του άσου των γηπεδούχων.

Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 63-61.

Μπήκε δυνατά ο Κολοσσός-Αντέδρασε η ΑΕΚ

Ο Κολοσσός πραγματοποίησε πολύ δυνατό ξεκίνημα στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Συγκεκριμένα, με τρίποντα των Γουίλιαμς και Μαργαρίτη, πήρε διαφορά 6 πόντων για το 73-67. Ωστόσο η ΑΕΚ αντέδρασε και με 2 τρίποντα του Χάμερ ισοφάρισε σε 73-73.

Το ματς συνεχίστηκε με τις δυο ομάδες να είναι πάντα κοντά στο σκορ. Ο Κολοσσός έβαλε πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ, καθώς με είχε τις λύσεις να προηγείται μέσα στα Λιόσια. Με διείσδυση του Γουίλιαμς  έκανε το 85-80 κι ενώ απέμεναν 57” για τη λήξη του αγώνα.

Η ομάδα του Δέδα δε μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο στα τελευταία λεπτά. Έτσι ο Κολοσσός ήταν πραγματικά ΚΟΛΟΣΣΟΣ μέσα στα Λιόσια παίρνοντας μια μεγάλη νίκη με 85-82.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 38-39, 63-61, 85-82.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ.

 

  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • ΛΑΥΡΙΟ - ΜΑΡΟΥΣΙ

    Λαύριο – Μαρούσι 76-90

    Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…
  • vlado jankovic karditsa apollon patras

    Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

    «Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…