Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ανακοινώνονται νέα μέτρα στην εργασία για να φρενάρει η πανδημία, προσεχώς ανακοινώσεις

Ανακοινώνονται νέα μέτρα στην εργασία για να φρενάρει η πανδημία, προσεχώς ανακοινώσεις

μέτρα πανδημία

Ολοταχώς για κυλιόμενο ωράριο τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα εισηγείται η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Τα μέτρα που εξετάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες κυλιόμενο ωράριο τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αποσυμφωρηθεί η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που θεωρούνται ίσως οι μεγαλύτερες εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Με τα κρούσματα να φτάνουν σταθερά τις 7.000 καθημερινά και τους διασωληνωμένους πλέον να πιέζουν το ΕΣΥ, η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι έχουν απλώσει στο τραπέζι μία σειρά μέτρων που μπορούν να περιορίσουν την διασπορά του ιού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν λύσεις και μέτρα προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό του εμβολιασμού σε μεγάλες ηλικιακές ομάδες. Για τον λόγο αυτό, συζητείται το ενδεχόμενο να στηθούν κέντρα εμβολιασμού στα ΚΑΠΗ όπου καθημερινά συγκεντρώνονται πολίτες μεγάλης ηλικίας.

Τέλος, στο τραπέζι έχει πέσει και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την είσοδο στα ΚΑΠΗ προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού σε πολίτες άνω των 65, ένα ποσοστό που είναι μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…