Κεντρική Basket League ΑΕΚ Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 100-75: Στα χαρτιά… ντέρμπι, στο παρκέ… πάρτι

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 100-75: Στα χαρτιά… ντέρμπι, στο παρκέ… πάρτι

Παπαγιάννης

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ακόμη μία νίκη στη Basket League, καθώς επικράτησε εύκολα εντός έδρας της ΑΕΚ με 100-75. Οι «πράσινοι» είχαν διψήφιο προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν τα ηνία του σκορ μέχρι και τη λήξη. Αγωνία στην Ένωση για τον τραυματισμό του Ανγκόλα, ο οποίος αποχώρησε στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν αγωνίστηκε ξανά.

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Η Ένωση ήταν καυτή έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με 4/4 εύστοχα σουτ, τα 2 εκ των οποίων από τον Νίκο Παππά, προηγήθηκε με 12-4. O Δημήτρης Πρίφτης κάλεσε τάιμ άουτ και φαίνεται ότι ξύπνησε τους παίκτες του. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στο παρκέ και έτρεξαν γρήγορα σερί 9-0 και πέρασαν μπροστά στο σκορ (13-12).

Ο Χάμερ «ξεκόλλησε» την ΑΕΚ και με δύο συνεχόμενα καλάθια έδωσε μεγάλη ανάσα στους «κιτρινόμαυρους» (17-16). Η άμυνα της Ένωσης ήταν κάκιστη στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι, εγκλώβισε τους φιλοξενούμενους, και κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 25-18.

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα μικρό σερί έριξε τη διαφορά στους 2 πόντους (28-26). O Παναθηναϊκός γρήγορα ξανά ξέφυγε στο σκορ. Οι πράσινοι με πρωταγωνιστή τον Σαντ-Ρος, που πέτυχε τρία τρίποντα, εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (40-29). Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Πρίφτη ήταν ο Χάμερ, που έφτασε γρήγορα στους 8 πόντους (46-35).

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ακόμη και με 15 πόντους, ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να ξεμένει από λύσεις. Πάντως, η ομάδα του Στέφανου Δέδα δεν τα παράτησε και προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση πριν το τέλος του ημιχρόνου (50-40). O Γιώργος Παπαγιάννης στο φινάλε του πρώτου μέρους πήρε το όπλο του και με συνεχόμενα καλάθια διαμόρφωσε το 54-40, που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Οι παίκτες του κόουτς Πρίφτη σιγά σιγά πάτησαν γκάζι. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν φουριόζοι και με τον φοβερό Παπαπέτρου (3/3 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο) εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (67-46). Η ΑΕΚ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, ενώ έχασε και τον Ανγκόλα, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι και έμεινε εκτός συνέχειας (73-49). Ο Παναθηναϊκός ήταν ασταμάτητος έξω από τη γραμμή του τριπόντου και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο μπροστά με 79-53.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός είχε τον πλήρη έλεγχο, έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και τελικά πήρε τη νίκη με 100-75.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 54-40, 79-53, 100-75

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…